Historische romans

Doorn, Dani van – Pippa

Inhoud:

1816. Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar  vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren.
Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert  ze haar hoofd koel te houden, als niet een, maar zelfs twee mannen haar het hof  gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Waardering:

Pippa is een historische roman van eigen bodem. Het verhaal speelt zich af in 1816. Pippa  leeft samen met haar vader. Doordat haar ouders gescheiden zijn is ze als huwbare vrouw niet erg in trek. Als haar vader vertelt dat hij trouwplannen heeft besluit Pippa naar Londen te gaan.
Maar dan komt haar buurjongen en goede vriend Ruben. Zijn vader is overleden. De keramiek fabriek die Ruben erft krijgt hij pas in handen als hij trouwt. Hij vraagt Pippa zijn vrouw te worden. Maar hoewel Pippa gek op Ruben is, wil ze hem eerst nog beter leren kennen voor ze toestemt.
De tijd in Londen kan ze hier mee combineren. Ze ontmoet ook Rubens vriend; Freddie, lord Palmerton. De keuze wordt voor Pippa niet makkelijk; beide mannen willen haar het hof maken. Lord Palmerton heeft haar veel rijkdom te bieden, maar is dat het leven wat Pippa wil? En Ruben is als een broer voor haar, kunnen hun gevoelens veranderen?
Haar tijd in Londen gebruikt Pippa ook om haar moeder op te zoeken. Tot ergernis van haar vader en tante bouwt ze het contact met haar weer op.

Pippa is een flapuit. Dat maakt dat het een luchtig verhaal is. Er gebeurd vrij veel in korte tijd. Pippa’s vader trouwt, het verblijf in Londen, de omgang met Ruben en Freddie, het opzoeken van haar moeder.. een roerige tijd! Haar opgeruimde karakter laat haar ondanks alle perikelen niet in de steek.
Een luchtig verhaal. Het taalgebruik is niet altijd even passend, zeker niet voor de periode waarin het verhaal zich afspeelt, dat is jammer.

Gegevens:

Uitgeverij: van Driel
ISBN: 9789082949438
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 9,95