Historische romans

Witemeyer, Karen – Voor de liefde in het zadel

Serie Hanger’s Horsemen , deel 1

Inhoud:

Hij heeft gewetenloze bandieten bevochten en vreselijke verwondingen doorstaan. Maar nu hij haar heeft ontmoet, overweegt hij zich gewonnen te geven.

Gekweld door herinneringen aan de oorlog staat voormalig cavalerieofficier Matthew Hanger nu aan het hoofd van een groepje huurlingen die bekendstaan als Hanger’s Horsemen – levende legendes in het negentiende-eeuwse Texas. Ze nemen het op voor onschuldigen en verschaffen recht aan onderdrukten. Maar als de kogel van een veedief een van hen op het randje van de dood brengt, zijn zíj degenen die hulp nodig hebben.
Dokter Josephine Burkett is eraan gewend dat mannen met één blik op haar rokken haar medische vaardigheden in twijfel trekken. Maar nieuw voor haar is dat een man onmiddellijk van gedachten verandert en zelfs aanbiedt om haar te  assisteren tijdens een operatie. Met zijn trouw aan zijn zieke vriend wint Matthew Josephines respect, en als haar broer ontvoerd is, wordt hij haar enige hoop op redding.
Als het plan helemaal misloopt en Josephine tussen twee vuren komt te zitten, moet Matthew alles opofferen – misschien zelfs zijn team – om haar te bevrijden.

Waardering:

Als een van de beroemde Horsemen gewoon raakt, zoeken ze in het dichtstbijzijnde stadje de dokter op. Daar ontdekt Matt dat dokter Joe geen dikke oudere dokter maar een knappe jonge vrouw is. Josephine Burkett onderzoekt zijn vriend Wallace en hecht hem. In de nacht dat hij moet blijven, blijft Matt bij hem. Josephine komt een paar keer controleren of het goed gaat.

Ze voelen beide de aantrekkingskracht, maar Josephine is tegen wapens en geweld en Matt verdient er zijn geld mee. Bovendien heeft Josephine altijd gedacht niet te trouwen, maar haar carrière als dokter na te jagen. Liefde past niet in haar leven.

Ook Matt heeft liefde altijd vermeden sinds zijn familie vermoord is door Indianen.
Maar kunnen ze liefde tegen houden? Vooral als ze nog veel meer met elkaar te maken krijgen? Want Josephines broer zit in de problemen en zij wil de Horsemen inhuren. Helaas is haar broer niet erg slim en wordt de missie verschrikkelijk gevaarlijk.

Weer een heerlijke humoristische, spannende, romantische en christelijke roman van Karen Witemeyer! Ik kan niet wachten op het vervolg.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234735
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,50