Eigentijdse romans

Woods, Suzanne Fisher – Op zoek naar antwoorden

Serie Het Arendsnest, deel 2. Deel 1 is “Waar wonderen gebeuren”

Inhoud:

Het liefdesleven van Bethany Schrock is ontspoord, haar geloof hangt aan een zijden draad en de hete zomerdagen worden gevuld met het aanpakken van de rommel in het huis van vijf oudere Amish-zussen. Ze weet niet wat ze wil met haar leven. Maar wat Bethany wel weet, is dat ze het niet zal vinden in Stoney Ridge.
Dan haalt een nieuwe gast die in het Arendsnest verblijft, haar over om vrijwilligerswerk te gaan doen voor een gemeenschappelijk project voor minderbedeelden. Hoewel Bethany er in eerste instantie weinig voor voelt, hervindt ze toch langzaam haar vreugde en voldoening. En dan is daar nog de aantrekkelijke maar onmogelijke Jimmy Fisher die haar aandacht probeert te trekken met zijn knipogen en trucs.
Als iemand uit haar verleden opnieuw haar leven binnenwandelt, moet Bethany voor zichzelf een antwoord geven op de vraag: Wat betekent het verleden voor de toekomst?

Waardering:

In dit deel van de serie gaat het vooral over Bethany. Haar ex-vriend Jake heeft veel ellende veroorzaakt met het oplichten van andere mensen. Bethany vindt het moeilijk dat zij hem zo volledig vertrouwde en van hem hield.
Nu haar vader er niet meer is, vraagt ze zich steeds meer af waar haar moeder naar toe is gegaan toen ze nog jong was en waarom. Het is opnieuw Jake die haar een hint geeft; haar broer Tobe zou bij haar zijn. Als Tobe op de boerderij verschijnt vraagt ze het hem, maar hij zegt dat het beter is om het niet te weten. De koppige Bethany laat het daar natuurlijk niet bij en zoekt door.
Ze is ook nog steeds hard bezig bij de oudere zussen die een heel huis vol bewaarde spullen hebben. Maar als ze langer bij hen werkt, komt ze erachter wat die zussen nog meer allemaal doen. Ze gaat hen helpen.
In het pension is weer een vrouwelijke gast die er langer verblijft, Geena, een vrouwelijke jeugdvoorganger. Ze is net ontslagen, omdat ze niet zo goed kan preken. Niet wetend wat ze nu moet doen, rust ze uit op het platteland. En ze helpt Bethany met haar problemen.
Jimmy is nog steeds gek op Bethany, maar krijgt nog steeds maar moeilijk grip op haar.
Aan het einde van het boek gebeuren nog een paar spannende dingen. Het is duidelijk niet het laatste deel van deze serie.
Het boek leest makkelijk weg en heeft een fijne sfeer. Door de woorden van Geena komt het geloof mooi naar voren.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064512315
Aantal blz: 280
Prijs: € 19,50