Spannende boeken

Blackstock, Terri – Onvindbaar

Inhoud:

‘Onvindbaar’van Terri Blackstock gaat verder bij de cliffhanger waarmee ‘Op de vlucht’ eindigde: rechercheur Dylan heeft Casey laten gaan toen de politie op het punt stond haar te arresteren. Ze heeft geen idee waarom, maar wat ze wel weet is dat ze zich weer onvindbaar moet maken. Nieuwe naam, nieuwe look, nieuwe stad, nieuwe baan.
Maar dat is niet genoeg om zichzelf gerust te stellen. De moordenaar van Brent moet achter de tralies komen en zij is de enige die daarvoor kan zorgen. Ze wil Dylan wel vertrouwen, maar durft ze dat ook?
Als haar zus Hannah ook bij de zaak betrokken raakt, moet Casey in actie komen. Voor Hannah heeft ze alles over, zelfs een levenslange gevangenisstraf. Zou het haar zus helpen als ze zichzelf aangeeft?

Waardering:

Onvindbaar is een vervolg op het boek Op de vlucht en sluit daar ook naadloos op aan. Nadat de politie haar bijna te pakken had is Casey opnieuw op de vlucht. Haar daad is wereldnieuws en ze is nu nog banger dat men haar zal herkennen.
Terwijl ze een nieuwe identiteit aanneemt, stuit ze op een volgend probleem; ze vindt in een hotelkamer een bijbel met daarin een afscheidsbriefje van iemand die zichzelf van het leven wil beroven. Casey besluit het bijbeltje terug te brengen zodat ze ook meteen kan kijken hoe het is met de schrijver van het briefje.
Uiteindelijk krijgt Casey zelfs een baan in het bedrijf van de briefjesschrijver. Maar ook hier kan ze niet even op adem komen; ze rolt van het ene probleem in het andere. Daarnaast gebeurd er op thuisfront ook van alles. De rechercheurs Keegan en Rollins zoeken nog steeds naar haar.  Ze weten de zwakke plek van Casey; haar zus Hannah. Als ze haar erbij betrekken kan Casey niet in haar schuilplaats blijven zitten. Dan hebben we Dylan nog, die als privé detective is ingehuurd om Casey te vinden. Dylan weet dat Casey onschuldig is en verdenkt zijn collega’s. Maar er moet meer bewijs komen. Als Casey uiteindelijk weet dat Dylan betrouwbaar is, slaan ze hun handen ineen om samen te werken.
Fijn om te lezen hoe het verder met Casey gaat. Het verhaal werkt naar een ontknoping toe maar daarop moeten we nog even wachten. We maken een ommetje waarin Casey veel beleefd. Aan het einde van het boek zijn we weer bij het oorspronkelijke verhaal maar is het einde nog lang niet in zicht.
Er zit een een flinke vaart in het verhaal, je wilt doorlezen tot je het uit hebt. En dan eigenlijk nog verder.. maar daarop moeten we wachten tot deel drie verschijnt.
Een aanrader voor mensen die van actie met wat spanning houden. Daarbij komt ook de liefde om de hoek kijken!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726283
Aantal pagina’s: 334
Prijs:  € 19.99