Eigentijdse romans

Cantrell, Julie – Vederlicht

Inhoud:

Als Amanda Salassi als begeleidster meegaat met het schoolreisje van haar twaalfjarige dochter Ellie, wordt haar grootste angst bewaarheid: Sarah, de beste vriendin van haar dochter, verdwijnt spoorloos in het moerasland van Louisiana.
Amanda’s wereld stort binnen korte tijd volledig in. Het kost het uiterste van haar krachten om niet in de wanhoop ten onder te gaan. De niet-aflatende zoektocht naar Sarah wordt voor Amanda tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar hoop en zin in tijden van ondraaglijk verdriet en verlies.

Waardering:

Amanda.. vrouw, moeder, hulpverlener.. een sterke vrouw die het iedereen naar het zin wil maken. Op een dag verdwijnt de beste vriendin van haar dochter, Sarah, tijdens een excursie, terwijl ze onder toezicht van Amanda was. Amanda voelt zich enorm schuldig. En hoewel de ouders van Sarah haar de schuld niet geven, blijft ze dit met zich meedragen.
Nog beter doet ze haar best om er te zijn voor haar vriendin, haar man, haar dochter. Hierdoor vergeet ze zichzelf én haar bemoederende gedrag wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Zo zijn de gevolgen van de ontvoering niet allen voor Sarah verschrikkelijk, maar ook voor de achterblijvers.
Het verhaal wordt vanuit Amanda verteld. Amanda als vrouw, als moeder, als hulpverlener. En dat is op een prachtige manier gedaan. Je kruipt als het ware in haar huid en reist mee.
Het is ontzettend veel wat zij mee moet maken in een relatief korte periode.
Tussendoor staan brieven van de ontvoerde Sarah, geschreven aan een musje. Ontroerend! Sarah is een sterke jonge vrouw. Ondanks alles wat ze meemaakt bij ze hopen en geloven dat dit op een dag afgelopen zou zijn. Een paar keer lees je bijvoorbeeld dat ze haar zegeningen opschrijft. Ongelofelijk, als je weet in welke omstandigheden ze verkeerd.
Het verhaal speelt zich af rond de tijd van de orkaan Katrina. Vanuit Amanda en vanuit Sarah wordt dit beschreven. Dit maakt het verhaal extra reëel.
Jammer vond ik dat de bewuste excursie plaatsvind tijdens de Mardi Gras. Dit hoort mijns inziens toch niet zo thuis in een christelijke boek.
Een prachtige, emotionele, spannende roman. Op een bijzonder gevoelige, diepgaande manier geschreven. Met wendingen die je echt niet aan ziet komen. Een verhaal wat je raakt!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023996729
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 21.50