Eigentijdse romans

Cox, Amanda – Waar is mijn thuis

Inhoud:

Als Ivy Rose terugkeert naar haar geboorteplaats om toezicht te houden op de verhoop van de spullen van haar overleden grootmoeder, ontdekt ze al snel dat de vrouw meer achterliet dan alleen snuisterijen en fotolijsten – ze wees op een pad dat naar de waarheid achter Ivy’s adoptie zou kunnen leiden. Ivy is geschokt en zoekt naar aanwijzingen voor haar verleden, maar een belangrijk onderdeel van het mysterie ontbreekt…

Vierentwintig jaar eerder vindt Harvey James een in de steek gelaten pasgeboren baby die hem voor het eerst in zijn leven een gevoel van menselijke verbondenheid geeft. Zijn verlangen om voor de baby te zorgen, botst met het feit dat hij dakloos is. Wanneer hij in aanraking komt met twee mensen die hem willen helpen zijn weg te vinden, weet Harvey dat hij of het geheim van de baby voor zichzelf moet houden, of het risico moet nemen om de enige persoon van wie hij ooit heeft gehouden te verliezen.

In dit tweeledige verhaal van debuutromanschrijver Amanda Cox staat de waarheid – zowel het zoeken ernaar als het verlangen om het voor anderen te onthouden – centraal als Ivy en Harvey worstelen met liefde, verlies en loslaten.

Waardering:

In deze roman lees je twee verhaallijnen: die van Harvey en die van Ivy Rose.
Harvey woont in een zelfgemaakte hut in het bos als hij een baby hoort huilen. Hij neemt haar mee en verzorgt haar. Maar om spullen voor haar te krijgen moet hij naar de Voorraadkamer van de kerk. De dominee biedt hem een baan aan als tuinman. Maar het blijkt al snel erg lastig te zijn om met een baby te werken.
Buurvrouw Pearl heeft in de gaten dat er iets niet klopt. Als zij ontdekt dat Harvey een baby bij zich heeft, gaat zij overdag voor hem zorgen. Maar blijft dat goed gaan?

Ivy Rose woont in de stad en heeft een relatie met een manipulatieve man, die haar praktisch geestelijk mishandelt. Toch krijgt ze pas echt door hoe slecht hij voor haar is als haar oma sterft. Ze verbreekt de relatie, maar dat is niet het einde van de ellende.
Na haar oma’s dood gaat ze haar huis opruimen. Er is haar in een brief een dagboek beloofd dat meer zal verhullen over haar afkomst. Maar dat dagboek is gestolen … Zal Ivy Rose ooit de waarheid achter haar afkomst achterhalen?

Alhoewel je zelf al wel kunt uitvinden hoe bepaalde zaken gegaan zijn gebeuren er toch nog verrassende dingen.
Het boek laat zien dat een familie niet altijd uit bloedbanden bestaan en hoe belangrijk liefde is.
Een heerlijke roman om te lezen!

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064513374
Aantal blz: 354
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99