Eigentijdse romans

Wade, Becky – Ga met me mee

Serie Misty River, deel 3. Hiervoor kwamen Blijf bij me, Geef me een kans en Kies voor mij

Inhoud:

Schuld tekent het leven van Luke Dempsey al jarenlang en doet hem uiteindelijk zelfs in de gevangenis belanden. Als zijn medegevangene kort voor Lukes vrijlating op sterven komt te liggen, laat hij Luke beloven dat hij zijn dochter, Finley, helpt bij de zoektocht naar een schat.
Finley accepteert Lukes hulp bij de schattenjacht en naarmate ze dichter bij de ontknoping komen, groeien ze ongewild meer naar elkaar toe.
Zal Luke kunnen voorkomen dat hij zijn hart verliest? En zal hij eindelijk de stap durven zetten om zichzelf te vergeven wat er zo lang geleden is gebeurd?

Waardering:

In dit laatste deel van de serie Misty River staat de laatste van de vijf wonderkinderen centraal: Luke Dempsey. Hij is het minste in de openbaarheid getreden en van het goede pad afgeraakt. In de gevangenis raakt hij bevriend met Ed die hem vraagt om zijn dochter te helpen veilig een speurtocht te doen.
Maar die dochter blijkt een stuk aantrekkelijker dan hij dacht. Finley is geen vijftig maar dertig jaar en ziet er heel knap uit. Luke gaat met veel tegenzin aan de slag bij haar hondenopvang om haar website en social media te updaten. Tegelijk begint hun speurtocht.
Het knettert vaak tussen hun. Het kost Luke moeite om het gewone leven op te pakken na de gevangenis, en hij worstelt nog steeds met schuldgevoelens over de dood van zijn broer.
Ook de andere leden van het vijftal komen regelmatig voor in dit boek, Ben zelfs vrij vaak. Ze zoeken ook weer contact met Luke, die hen op een afstand houdt.

Een heerlijke romantische roman! Het is de schrijfster goed gelukt om licht te schrijven maar toch zware thema’s als schuld en rouw aan te snijden. En de ontknoping van de speurtocht blijft tot het einde een raadsel!

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208742
Aantal blz 432
Prijs: € 22,50