Historische romans

Alexander, Tamera – Fluister zacht haar naam

Inhoud:

Deze roman speelt zich af op Nashville’s historische Belle Meade Plantation, de belangrijkste volbloedstoeterij in de geschiedenis van Amerika.
Olivia Aberdeen, de berooide weduwe van een man die is doodgeschoten als verrader van het Zuiden, wordt nu door de maatschappij gemeden. Ze aanvaardt dankbaar een uitnodiging van ’tante’Elizabeth Harding, een vroegere vriendin van haar moeder, om hoofd van de huishouding te worden. Het is een ontgoocheling voor Olivia als ze de ware reden ontdekt van Generaal Hardings toestemming voor haar komst. Terwijl ze niet de veilige haven vindt die ze heeft verwacht, wordt Olivia overrompeld door haar gevoelens voor Ridley Adam Cooper, een man uit het Zuiden, die allesbehalve een zuidelijke heer lijkt te zijn.
Door sommigen gebrandmerkt als verrader, voert Ridley Cooper, een zoon van het Zuiden die ervoor koos om te vechten voor de Unie, nog steeds een wanhopige strijd om zijn eigen oorlog te beëindigen. Hij is vastbesloten om ‘de gave’ die Bob Green, het stalhoofd van Belle Meade, bezit te leren. Maar hij draagt geheimen met zich mee, die hun beider leven bedreigen.
Zoals Ridley in het reine probeert te komen met zijn ‘verraden’ van het Zuiden, zo is Olivia vastbesloten om zich nooit meer te laten bedriegen.

Waardering:

Alweer een verhaal van Tamera Alexander dat plaats vindt op een prachtige plantage: Belle Meade. Door de beschrijving van het huis en de landerijen zie je zo al een mooi plaatje voor je.
Olivia en Ridley zijn de hoofdpersonen in dit boek. Beiden hebben geen familie die hen steunen. Olivia wordt door de gemeenschap gemeden, nadat haar man doodgeschoten is wegens verraad. Het was ene wrede man die er niet voor terugschrok om haar te mishandelen. Ze is dan ook niet rouwig om zijn dood, maar wel om het verlies van haar bezittingen en sociale status. Gelukkig kan ze terecht bij een vriendin van haar moeder.
Ridley is ook getekend door de oorlog, maar hij heeft een heel ander verhaal. Dat verhaal moet verborgen blijven, koste wat het kost. Dat wordt steeds moeilijker als hij meer met Olivia om gaat. Want zij is een mooie eigenzinnige dame met pit.
Paarden hebben een grote plaats in dit boek. Ridley leert hoe hij met paarden om moet gaan en leert daarbij ook meteen heel veel over het leven.
Zoals we gewend zijn van Tamera Alexander wordt in dit boek ook over God en het geloof gesproken. Ze doet dit op een mooie manier.
Het boek is erg boeiend en spannend. Romantiek is goed aanwezig en de beschrijvingen van de omgeving en tijd is heel goed!
Lees het boek zelf om te kijken of er een toekomst met elkaar kan zijn voor Olivia en Ridley!

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051944679
Aantal blz: 576
Prijs: 19,95