Historische romans

White, Roseanna M. – In een keurslijf geperst

De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk – deel 2

Inhoud:

Lady Rowena Kinnaird wordt waarschijnlijk de erfgename van een graafschap in de Schotse Hooglanden, maar ze voelt zich daartoe niet capabel – niet voor haar vader, niet voor de man met wie ze zal trouwen, niet voor God. Maar na een schokkende aanval is ze bereid voor altijd een outcast te blijven als dit betekent dat ze kan ontsnappen aan dit voor haar bedreigende leven.

Brice Myerston, de hertog van Nottingham, heeft nooit gebrek gehad aan belangstellende vrouwen uit de hogere kringen. Maar het laatste wat hij kan gebruiken, is wel de nieuw geïntroduceerde warrige, radeloze Lady Rowena. Hij heeft meer dan genoeg aan zijn hoofd vanwege het feit dat hij recent een zeldzame schat onder zijn hoede heeft gekregen waarvoor menigeen een moord zou plegen. Mensen om hem heen lijken hem echter te willen koppelen aan deze wanhopige, maar bekoorlijke dame.

Rowena voelt zich niet goed genoeg voor deze notoire flirter. En als ze erachter komt dat Brice betrokken is in een duister lijkende zaak met een gestolen schat, vreest ze dat ze in een nog gevaarlijker situatie verzeild is geraakt dan waarvoor ze gevlucht is uit de Schotse Hooglanden…

Waardering:

In dit tweede deel van de serie ‘De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk’ draait het opnieuw om de zo waardevolle juwelen; de vuurogen.
Eerst maken we kennis met Rowena Kinnaird, erfgename in de Schotse Hooglanden. Van haar wordt verwacht dat ze zal trouwen met Malcolm Kinnaird. Tot voor kort wilde ze dat ook wel, maar nu ze zijn wrede kant heeft gezien kan ze niet anders dan hier tegenin gaan.
Lilas, vaders nicht en Rowena’s kamermeisje die als een moeder voor haar is, kan het niet aanzien. Ze besluit, als is het niet op een goede manier, Rowena te helpen.
Zo komt Rowena in contact met Brice, de hertog van Nottinghm. Brice is niet iemand die zich in een val laat lokken. Maar las hij Rowena’s wanhoop ziet en in zijn hart voelt dat hij dit moet doen, trouwt hij met haar en neemt haar mee, weg van de mensen die haar kwaad willen doen.
Maar getrouwd zijn met iemand die je helemaal niet kent, valt niet mee. Prachtig om te zien hoe Brice zijn best doet. In het eerste deel, De verloren erfgename, lazen we al over hem en kwam zijn goede karakter naar voren. Op Brice schouders rust een dubbele taak; het vertrouwen van zijn vrouw winnen en haar gelukkig maken, en het beschermen van de vuurogen.
Want Lady Pratt gaat onverminderd door met de jacht op de juwelen en deinst nergens voor terug.
We komen Justin en Brooke, uit De verloren erfgename’ ook weer tegen. Leuk om te lezen hoe het met hen gaat.

Opnieuw een prachtige historische roman!  Bijzonder hoe de schrijfster zoveel moois kan samenvoegen tot zo’n goedlopend verhaal. De hoofdpersonen zijn reëel beschreven. Maar ook alle bijfiguren zijn zo neergezet dat het echt persoonlijkheden zijn geworden.
Roseanna White is er ook echt goed in om een mysterie te beschrijven. Dat zagen we al in het eerste deel maar in dit boek is dat niet minder.
Het boek kan afzonderlijk gelezen worden maar wil je alle dingen begrijpen is het beter om het eerste deel eerst te lezen. Een goed vooruitzicht dat er in deze serie ook een derde deel zal verschijnen!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN:9789064512377
Aantal pagina’s :367
Prijs: € 21,50