Nederlandse romans

Beek, Ina van der – De reis van je leven

Inhoud: 

Bart en Paula van Waay hebben een droom: ze willen dolgraag eens een rondreis maken door Israël. Tegelijkertijd zien ze daar ontzettend tegen op ze zijn nooit verder weg geweest dan Zuid-Limburg, dus de vliegreis alleen is al spannend, en dan ook nog naar zo’n ver en vreemd land.
Gelukkig zijn hun dochters Mieke en Lidy bereid om mee te gaan en het gezin vertrekt op een groepsreis naar Israël. Binnen het gemêleerde reisgezelschap ontstaan vriendschappen, maar ook broeit er jaloezie en irritatie – onder meer rondom de knappe reisleider Frank.

Waardering:

Bart en Paula maken samen met hun twee volwassen dochters een reis naar Israël. Met gemengde gevoelens gaan de zussen met hun ouders mee. Mieke en Lidy zijn erg uit elkaar gegroeid. Dit is vooral gekomen nadat Lidy trouwde met Miekes vriendje. Dit is echter jaren geleden en Lidy man is een aantal jaar geleden verongelukt tijdens een zakenreis.
Miekes gedrag is grillig. Ze maakt het haar reisgenoten niet makkelijk. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Mieke een last met zich meedraagt. De eerste die, bij toeval, achter Miekes verhaal komt, is Frank, de reisleider van het gezelschap. Ook Frank heeft het deze reis niet makkelijk. Een paar vrijgezelle vrouwen vragen om zijn aandacht en hij wordt zelfs lastiggevallen met anonieme berichtjes.
De puzzelstukjesvallen in elkaar, maar dan moeten er nog wel veel dingen opgelost worden. En voor sommige dingen is daar tijd, begrip en vergeving voor nodig.
Je bent nieuwsgierig naar de clou van het verhaal. En als je deze weet, ben je ook benieuwd hoe het verder afloopt. Er zijn wat veel ’toevalligheden’ in het verhaal, maar evengoed hoort het echt bij één van de betere streekromans. Het verhaal loopt vlot door en diverse hoofdpersonen worden goed beschreven. Liefhebbers van eigentijdse romans zullen genieten van dit boek.

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer&Keuning
ISBN: 9789401906715
Aantal pagina’s: 215Prijs: € 14,99