Historische romans

Ladd, Sarah – De erfenis van Hollythorne House

Inhoud:

‘De erfenis van Hollythorne House’ van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde. Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

Waardering:

Na de plotselinge dood van haar man, Roland Prior, keert Charlotte met haar zoontje halsoverkop terug naar Hollythorne House, haar ouderlijk huis. Haar huwelijk met Roland was niet wat ze ervan verwacht had. Sterker; ze zat erin gevangen en in plaats van nu verdriet te voelen, is er alleen opluchting.
Charlotte en Henry worden begeleid door twee ‘William Walsteads’ mannen. Eén van deze mannen is Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren niet meer heeft ze gezien maar die ze maar niet kan vergeten. Oude gevoelens borrelen op. Maar de omstandigheden laten ze niet toe.
Het blijkt al snel dat Rolands dood veel losgemaakt heeft bij mensen met wie hij samenwerkte. En zonde het te weten heeft Charlotte waardevolle edelstenen in haar bezit .
Het komt zelfs zover dat Henry wordt ontvoerd. Wie kan Charlotte nog vertrouwen?
Anthony heeft roerige jaren achter de rug. Na de breuk met Charlotte vier jaar geleden had hij niet gedacht haar ooit weer te zien, en dan nu in zulke omstandigheden! Eén ding weet hij; hij laat haar niet nog een keer gaan.  
Beide hebben veel meegemaakt de afgelopen jaren en zoeken naar een manier om vrede te krijgen.
Opnieuw een historische roman van Sarah Ladd Het tweede, maar prima los te lezen, deel van de serie ‘Houses of Yorkshire’. Niet bijzonder in zijn soort maar een prima boek voor prettige leesuurtjes.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029735018
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99
Uitgave: september 2023