Historische romans

Hedlund,Jody – Thuishaven

Inhoud:

Abbie woont in de vuurtoren van Rose Island met haar opa, de vuurtorenwachter. Maar wanneer hij steeds vergeetachtiger wordt, is het nog maar zeer de vraag of ze bij hun geliefde vuurtoren kunnen blijven wonen. De oplossing komt in de vorm van een aangespoelde drenkeling. Hij lijkt te geloven dat Abbie zijn vrouw is, en zij laat hem in die waan. Maar hoelang kan ze die leugen volhouden?

Waardering:

Abby Watson runt de vuurtoren op het eiland Rose Island. Men denkt dat haar grootvader de boel draaiende houdt maar in werkelijkheid is hij zo vergeetachtig dat hij bijna niets meer doet.
Abby doet er alles aan om dat te verbergen zodat ze op het eiland kan blijven wonen. Maar dan wordt er een ultimatum gesteld en Abbie is ten einde raad.

Na een storm spoelt er een drenkeling aan. Als hij bijkomt in het huisje waar Abby met haar opa woont, vangt hij een gesprek op waaruit hij opmaakt dat hij Abby’s man is. Door geheugenverlies weet hij niets van zijn afkomst maar hij is vastbesloten om nu een goede man voor Abby te zijn. Want hij begrijpt wel dat hij voor het ongeluk een dronkelap was waar Abby niets aan had.
Abby is niet strerk genoeg om Nathaniel tegen te spreken en gebruikt de situatie om te laten denken dat er een man op de vuurtoren zit.
Ondanks alle leugens die tussen hen is staan, groeien Nataniel en Abby naar elkaar toe. Maar zolang de waarheid niet aan het licht komt kan Abby zich niet geven. En wanneer Nataniel zijn geheugen terug krijgt lijkt alles verloren.
Geheugenverlies speelt een grote rol in dit boek. Bij opa door ouderdom, bij Nataniel door een ongeluk. Ook lees je weer hoe een kleine leugen uit kan groeien tot een web waar je niet meer uitkomt.
Ondanks deze wat zwaardere onderwerpen is het boek luchtig en speels, wat vooral komt door de manier waarop Nataniel en Abby met elkaar omgaan.
Thuishaven is het vijfde en laatste deel van de serie ‘Bakens van hoop’ over vuurtorens. Alle delen zijn goed los te lezen.

Gegevens:

UItgeverij: Kok
ISBN: 9789029728003
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 21,99