Eigentijdse romans

Brunstetter, Wanda E. – Sarah

Serie De bruiden van het Lehighkanaal, deel 3. Deel 1 is “Kelly” en deel 2 “Betsy”

Inhoud:

De weduwe Sarah Turner is niet op zoek naar liefde. Ze heeft haar handen vol aan haar drie kinderen, het werk bij de sluis en het bakken van brood voor de kanaalvaarders.
Maar dan passeert in de van 1989 kapitein Elias Brooke de sluis. Sarah, die niets moet hebben van schippers, houdt hem op afstand. Toch is hij vanaf dat moment steeds in haar gedachten.
Zal Sarah haar hart volgen of accepteert ze het huwelijksaanzoek van de knappe smid Patrick O’Grady?

Waardering:

Over Sarah, de zus van Kelly en vriendin van domineesvrouw Betsy, stond in de vorige twee delen van deze serie ook al gelezen. Leuk om ze nu weer terug te zien.
Ook dit verhaal draait weer om de liefde. Sinds het ongeval bij de sluis is Sarah weduwe. Smid O’Grady en schipper Elias zoeken allebei contact met haar. Sarah is bang geworden voor het kanaal en wil daar weg. De smid geeft haar die uitweg, maar is hij wel de juiste keuze?
De evangelisatiediensten voor schippers worden in dit boek ook nog steeds gehouden. De bekering bij een van de schippers vond ik niet zo realistisch en uitgebreid beschreven. Daar had meer over geschreven kunnen worden.
Dit is een makkelijk te lezen boek met een flinke dosis romantiek!

Gegevens:

Uitgeverij: De Groot, Goudriaan
ISBN: 9789088652578
Aantal blz: 240
Prijs: € 15,00