Historische romans

Dudley, Lorri – De droom van de koopmansvrouw

Inhoud:

harlotte Amelia Etheridge bevindt zich in een lastig parket. Na een ondoordachte rebelse actie tegen haar moeder is ze nu gedwongen te trouwen met een vreemdeling en met hem te verhuizen naar een afgelegen eiland in de Cariben. Charlotte heeft een kwetsbare gezondheid en het tropische klimaat betekent voor haar een groot risico.

Nathaniel Winthrop heeft het al moeilijk genoeg met zijn startende bedrijf. Hij kan een ziekelijke vrouw, voor wie leven op het eiland wel eens de dood kan betekenen, er zeker niet bij hebben. Hij heeft al te veel geliefden aan ziekte verloren. Charlotte neem zich voor om de tijd die haar nog rest goed te besteden en maakt het Nathaniel, die zich had voorgenomen niet voor haar te vallen, toch wel heel moeilijk.

Waardering:

Charlotte, Lottie, Etheridge, lijdt onder de stevige mening en scherpe tong van haar moeder. Nu ze een huwbare leeftijd heeft is het helemaal onhoudbaar; ze hoeft maar naar een ‘verkeerde’ man te kíjken of ze wordt afgesnauwd. Lottie is het zat en besluit een keer rebels te doen door juist te doen wat haar moeder vreselijk vind. Ze vraagt Nathaniel Winthrop ten dans. Het triomfantelijke gevoel duurt deze avond maar even.. want wat loopt deze avond anders dan ze ooit had kunnen denken. Omstandigheden dwingen haar om met Nathaniel te trouwen en alles wat haar vertrouwd is achter te laten door met hem mee te gaan naar de Caribische eilanden.
Een lange moeizame zeereis met een man die haar man niet wil zijn; wat valt het Lottie tegen.
Ze weet niet van Nathaniels worsteling. Hij heeft al veel verliezen geleden in zijn leven. Zowel persoonlijk als zakelijk. Hij weet zeker dat dit komt door de vloek die over hem is uitgesproken door een slavin. Hij wil dan ook afstand van Lottie houden, bang om ook haar te verliezen.

Maar het verhaal heeft meer in zich dan groeiende romantiek… want hoe komt het dat Nathaniel steeds weer tegenvallers heeft? Wat zit daarachter? Wie is er nog te vertrouwen en wie niet? Om hierachter te komen moet er veel gebeuren en de uitkomst is verrassend.
Een mooie roman met veel verschillende invalshoeken. Niet bijzonder diepgaand maar het leest fijn. Je wordt meegenomen naar de schoonheid van de eilanden, beleeft samen met Lottie mooi en angstige avonturen. Genoeg om je uren te laten genieten van dit tweede, goed los te lezen, deel van ‘De Caribische eilanden’. Eerder verscheen Het geheim van de hertog.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733885
Aantal pagina’s: 396
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: april 2023