Historische romans

Hedlund, Jody – Hou me vast

Inhoud:

Door een genetische ziekte heeft Ellen Creighton nog maar een paar dagen te leven. Ze besluit de tijd die haar nog rest te spenderen op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington. Harrison, door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd, is op zoek naar heilig water dat Ellen kan redden. De enige manier om het genezende water te bemachtigen, is een reis in de tijd. Terug naar de Middeleeuwen, net als haar zus Marian vóór haar. Lukt het Ellen om zichzelf en Harrison te redden?

Waardering:

Voor je dit boek gaat lezen, moet je eerst heet voorgaande deel ‘Hou me vast’ lezen. Zonder dit boek eerst gelezen te hebben zullen veel dingen onduidelijk zijn.
Met Marjans zus, Ellen Creighton, gaat het steeds slechter. De ziekte dit ze heeft is in een vergevorderd stadium. Harrison doet er alles aan een flesje wijwater met geneeskrachtige werking te vinden zodat Ellen kan genezen.
Maar zelfs nadat hij het vindt weigert ze het in te nemen. Het is Harrison die een flesje drinkt. Jarenlang is hij aan de rolstoel gekluisterd door een dwarslaesie maar na het drinken van het wijwater kan hij zich voortbewegen alsof het nooit anders is geweest. Dan besluit ook Ellen een flesje te nemen. Een periode van wisselingen in heden en verleden volgt. In het heden genieten Harrison en Ellen van hun gezondheid en ontdekken hun gevoelens voor elkaar.
In het verleden ontmoeten ze elkaar, Marjan en Ellens vader. De jacht op meer flesjes wijwater gaat onverminderd door om betrokkenen weer in andere tijdsperiodes te kunnen brengen.
In ‘Hou me vast’ las je het mooie liefdesverhaal van Marjan in de middeleeuwen. De romantische kant van dit boek is de relatie tussen Harrison en Ellen in het heden. Veel lijkt op het eerste deel; zoeken naar flesjes wijwater, bedreiging van buitenaf, tijdreizen van heden naar verleden en weer terug. Fantasie is een bijzonder genre, dat moet je liggen.
Het wijwater komt van de Boom des Levens, uit het paradijs, iets wat me persoonlijk te ver gaat.
Over de schrijfstijl van Hedlund is niets aan te merken, dat is onverminderd fijn.  

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734646
Aantal pagina’s: 335
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2023