Historische romans

Frantz, Laura – Het hart van de chocolaterie

Inhoud:

Het is 1755. De achtentwintigjarige Esmée woont in York, Virginia en lijdt nog steeds onder langdurig liefdesverdriet. Ze wil heel graag iets doen om haar leven zin te geven, iets meer dan alleen een chocolatarie runnen.
Kapitein Henri Lennox is na lange afwezigheid weer thuisgekomen en is van plan om de vuurtoren in de gevaarlijke Chesapeake Bay op te bouwen, een droom die hij ooit deelde met Esmée. Als ze elkaar weer tegenkomen, wordt er een voorzichtige basis gelegd om de pijn van het verleden te overwinnen.
Intussen wordt de stad overschaduwd door komende oorlogsdreiging met de Fransen en krijgt Henri de opdracht om een expeditie te leiden. Zijn toekomst is plotseling opnieuw met onzekerheden gevuld. Lukt het Esmée en Henri om de onzekerheden te overwinnen en hun gezamenlijke droom een kans te geven?

Waardering:

Een korte proloog verteld ons van de mislukte liefdesgeschiedenis van Esmée Shaw. Nu, 10 jaar later, is ze nog steeds alleen. Ze is druk met haar chocolaterie en helpt in haar vrije tijd in het armenhuis.
In stilte treurt ze nog steeds om haar verloren liefde Henri Lennox, ook al ontkent ze dit.
Als Henri na jaren weer in York komt en de twee elkaar weer ontmoeten, is er dan ook niet veel voor nodig om een sluimerende vuurtje te laten ontbranden.
Henri wil de vuurtoren op zijn eiland nieuw leven inblazen maar hij moet de zee weer op om in de aanval te gaan tegen de Fransen.
Esmée trekt de stoute schoenen aan en solliciteert naar de baan van vuurtorenwachter.
Zo neemt ze haar intrek in de cottage op het eilandje en wacht tot de man die ze liefheeft terugkeert.
Hoewel het verhaal wat langzaam op gang komt, gaat het je boeien. Er gebeurd veel; de relatie tussen Henri en Esmée, de oorlog, er breken pokken uit die het leven van Esmées zus Elise volledig op zijn kop zetten. Te midden van dit alles is Esmée een standvastig hoofdpersoon.
Er wordt wisselend geschreven vanuit Henri en vanuit Esmée.
Laura Frantz neemt in haar boeken altijd een, in dit boek een wat minder bekend, stukje geschiedenis waar een romantisch verhaal omheen gevlochten wordt.
De chocolaterie neemt vooral in het eerst gedeelte een belangrijke plaats is, leuk om hier over te lezen!
Al met al; hebben we hier een historische roman met een leerzaam stukje geschiedenis wat een aanwinst is op de boekenmarkt!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029732413
Aantal pagina’s: 427
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: mei 2022