Eigentijdse romans

Chaikin, Linda – Avondstorm

Avondstorm is het derde deel van de trilogie ‘Hawaï’. Eerder verschenen Geliefd door Eden en Tegenwind.

Inhoud:

Is hij als blinde man niets waard voor zijn geliefde? Hawaï deel 3 Terwijl op Hawaï een politieke crisis dreigt, krijgt Rafe te maken met een eigen crisis: hij raakt blind. Geleid door trots laat hij zijn aanstaande bruid Eden in de steek en vertrekt hij naar San Francisco. Eden is gekwetst door Rafes plotselinge vertrek en stort zich op het werk in de leprakliniek van haar vader op het eiland Molokai. Als ze een jaar later terugkeert naar Honolulu, blijkt dat Rafe weer op Hawaïaanse bodem woont en nieuw geluk heeft gevonden.

Waardering:

Dit derde deel begint waar deel twee eindigde, de brand in Hanelei. Rafe is woedend op Towsend en gaat hem achterna. Er komt een gevecht met als gevolg dat Rafe het zicht kwijt is. Dit doet Rafe besluiten zijn huwelijk met Eden uit te stellen.
Teleurgesteld vertrekt Eden naar de Leprakolonie om daar haar moeder te ontmoeten. Rafe gaat naar San Francisco. Door een gemeen spelletje van Bernice worden Rafe en Eden uit elkaar gedreven.
In dit slot van deze trilogie komen er geheimen aan het licht waar we de hele serie al over lezen. Wie is bijvoorbeeld de vader van Kip, het jongetje wat Rafe wil adopteren? En wat is de rol van Silas?
Het verhaal is rijk aan geschiedenis en zeker interessant voor liefhebbers van politiek. Voor wie hier niet van houdt zijn deze stukken wat saai.
Het lezen over de Leprakolonie is kort maar interessant. Hier zou ik graag wat meer over gelezen hebben.
Dit derde deel is zelfstandig te lezen maar om alles te begrijpen is het beter om de twee voorgaande delen eerst te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789043521857
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 19.95