Nederlandse romans

Grandia, Marianne – De picknick

Inhoud:

Op een zonnige dag verstoren drie toeristen de picknick van een Amish gezin door hen te fotograferen, iets wat tegen de principes van de Amish ingaat. De vader Eli, is woedend, maar laat zich kalmeren door zijn vrouw Rebekkah.
Vier zomers later is er veel veranderd. Eli is omgekomen bij een verkeersongeluk, drie maanden na de geboorte van hun zoon. Vanuit een sterk verlangen naar een tastbare, maar verboden herinnering gaat Rebekkah op zoek naar de toeristen die haar daarbij kunnen helpen.

Waardering:

Rebekka heeft haar man Eli verloren bij een ongeval. Een paar jaar later is zijn beeld aan het vervagen, en haar kinderen hebben helemaal geen herinnering meer aan haar man.
Rebekka denkt terug aan de dag waarop toeristen foto’s van Eli maakte, een paar maanden voor zijn dood.
Maar foto’s zijn verboden bij de Amish…
Rebekka besluit toch op zoek te gaan naar de toeristen om de foto’s in handen te krijgen.
Inge, de toeriste die de foto’s gemaakt heeft, is op zoek naar iets wat ze zelf niet kan benoemen. Een paar jaar geleden heeft ze een reis gemaakt naar Pennsylvania en heeft daar rust geproefd die zij mist. De tegenstrijdigheden in de levens van Rebekka en Inge is duidelijk.
De Picknick is een novelle. Een kort verhaal wat prettig leest. De hoofdstukken worden afgewisseld met stukjes over Rebecca en Inge.
Je leert de hoofdpersonen niet goed kennen omdat het zo kort is en dit niet erg uitgediept is.
Toch geven beide hoofdpersonen wel een boodschap mee door de besluiten die zij nemen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029722469
Aantal pagina’s: 96
Prijs: € 7.95