Historische romans

Jagears, Melissa – Een bruid om van te houden

Serie Onverwachte bruiden – deel 1

Inhoud:

Everett Cline redt het niet in z’n eentje als pionierend boer; hij heeft een vrouw aan zijn zijde nodig. Dat geluk lijkt echter niet voor hem weggelegd. Drie postorderbruiden hebben hem al in de steek gelaten.
Dan waagt zijn buurvrouw, Rachel, achter zijn rug om, nog één poging. Ze zorgt ervoor dat de mooie, welgestelde Julia Lockwood met de trein naar het verre Kansas afreist. Op de vlucht voor haar verleden zoekt ze veiligheid en bescherming in een verstandshuwelijk.
Uit angst dat zijn vrouw hem in de steek zal laten, sluit Everett zich af voor zijn gevoelens. Hij wil niet nog een keer gekwetst worden. Ondertussen staat het verleden van Julia, dat ze zorgvuldig verzwijgt, iedere toenadering in de weg.
Hun huwelijk wordt een gevecht tussen twee eenzame mensen, die wanhopig verlangen naar liefde, maar elkaar hun hart niet durven geven. Tot ze wel moeten…

Waardering:

Dit boek is een los te lezen vervolg op de novelle “De brief”.
In dit boek gaat het over Everett, die al jaren alleen op de prairie woont. Hij is samen met zijn vrienden Dex en Rachel naar het westen getrokken om daar een boerderij te beginnen.
Uit wanhoop heeft hij drie keer een postorderbruid laten komen, maar dat is drie keer mislukt. Hij gelooft niet dat er een vrouw is die hem de moeite waard vindt en bij hem zal blijven.
Julia is naar Kansas gevlucht. Zij is op zoek naar bescherming. Die kan ze vinden bij Everett, maar ze wil een verstandshuwelijk. Ze is bang voor mannen.
Everett merkt al gauw dat ze ontoegankelijk is voor hem, maar ook voor God. Julie kan niet geloven dat ook maar iemand van haar kan houden, God al helemaal niet. Everett zal haar voor moeten leven, om te laten zien wat geloven is. Dat is goed en reëel beschreven.
Het boek leest heerlijk. Het is boeiend, humoristisch en soms romantisch. Een goede mix voor een leuke historische roman!
Ik kijk uit naar de volgende roman van deze nieuwe schrijfster.

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN: 9789077669808
Aantal blz: 360
Prijs: € 20,00