Historische romans

Dudley, Lorri – Het geheim van de hertog

Inhoud:

In ‘Het geheim van de hertog’ van Lorri Dudley heeft Georgia Lennox haar jongensachtige gedrag verruild voor roze jurken en een charmante glimlach om de aandacht te trekken van een graaf. Maar dan wordt ze naar de Cariben gestuurd om haar ziekelijke vader bij te staan.
Een rouwende hertog ontvlucht de avances van vele dames, en vindt naast een nieuwe roeping ook eindelijk rust op het Caribische eiland Nevis. Totdat een wolk van roze zijde zijn aandacht trekt…

Waardering:

Georgia Lennox had een speciale band met haar vader. Tot hij op een dag vertrok… Gerorgia voelt zich tot op de dag van vandaag, nu zes jaar later, nog steeds in de steek gelaten. En meer dan dat… het heeft haar gevormd. Niet durven lief te hebben uit angst verlaten te worden. Daarnaast heeft ze haar uiterste best gedaan te leven naar haar moeders maatstaven, zo heel anders als ze zelf in het leven staat. Net nu ze op het punt staat een aanzoek te krijgen van een geschikte partij, krijgt ze bericht van haar vader met de vraag hem op te komen zoeken.
En zo reist Georgia af naar het eiland Nevis.
Meteen bij aankomt ontmoet ze Harrison Wells. Weduwnaar, schoolmeester op het eiland en vriend van haar vader. Georgia trekt haar muur hoog op maar Harrison prikt er doorheen. Dit is haar tot grote ergernis maar het maakt haar ook week dat hij haar zwakke plekken weet te vinden.
Maar ze moet haar schild hoog houden want Harrison is ‘maar’ een schoolmeester en het is onmogelijk om zelfs maar aan een relatie te denken.
Op zijn beurt heeft Harrison ook zijn redenen om zijn gevoelens voor Georgia weg te stoppen. Zijn verdriet om het verlies van zijn vrouw maar ook zijn achtergrond waar niemand iets van weet.
Je leest over de verzoening tussen Georgia en haar vader en de bijzondere vriendschap die Georgia sluit met Max, Harrisons zoontje.
Een heerlijk boek om te lezen. Je zit meteen in het verhaal en wilt het liefst in één ruk doorlezen.
De personages van Harrison en Georgia zijn prachtig neergezet. Je wilt maar één ding; dat ze elkaar vinden. De omschrijving van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt, het Caribische eiland Nevis, blijft wat achter. Er zijn meer boeken verschenen die zich afspelen op dit eiland die daar meer op inspelen. Dit verhaal richt zich meer op de karakters en de romantische kant.
Als je geniet van het lezen van een regency-roman, is dit een boek voor jou!
‘Het geheim van de hertog’ is het eerste deel van de serie ‘De Caribische eilanden’.

Gegevens: 

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733229
Aantal pagina’s: 346
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juni 2022