Eigentijdse romans

Earle, Phil – Daisy Wat te doen als alles pijn doet

Inhoud:

De veertienjarige Daisy wil eigenlijk maar één ding: weten wie haar moeder was. Haar vader rouwt nog steeds om zijn vrouw en wil niet met Daisy praten. Dan ontdekt Daisy dat haar moeder is overleden op de dag dat zij geboren werd. Ze voelt zich hier schuldig over en denkt dat haar vader het haar kwalijk neemt.

Op de dag dat haar vader eindelijk wil praten wordt alles alleen maar erger. Daisy komt terecht in een woongroep, maar is haar pijn en angstgevoelens niet de baas. Als ze zich snijdt voelt ze even niets.

Waardering:

Het verhaal van de veertienjarige Daisy is hartverscheurend. Haar moeder is overleden toen Daisy geboren werd. Haar vader heeft haar alleen opgevoed. Ze hebben een goede band, maar haar vader kan niet over haar moeder praten. Zijn verdriet is te groot.
Daisy komt op een leeftijd dat ze graag wil weten wat er gebeurd is en hoe haar moeder was. Als ze een medisch rapport vindt van het overlijden van haar moeder voelt ze zich schuldig. En dat leidt tot paniekaanvallen. Het enige wat ze dan nog kan doen is haarzelf snijden.
Gebeurtenissen op school vergroten de stress. Het komt tot een climax na een gesprek met haar vader.
Als Daisy in de woongroep is moet ze leren hoe ze beter kan worden. Dat gaat alleen door praten. Begeleidster Ade is goed beschreven, met een mooi “eigen verhaal”.
Het boek is niet christelijk, maar wel goed door christenen te lezen.
Het is goed te merken dat de schrijver ervaring heeft in de Jeugdzorg. Hij boek is goed vanuit Daisy beschreven. Een heel goed Young-Adult boek dat ook veel volwassenen aan zal spreken!

Gegevens:

Uitgeverij Callenbach
ISBN 9789026612695
Aantal blz: 288
Prijs: € 17,99