Historische romans

Klassen, Julia – Een dame onwaardig

Inhoud:

In Een dame onwaardig van Julie Klassen wordt een gezelschapsdame na een ongeval onverwacht aangezien voor een vrouw van stand. Een geluk bij een ongeluk?
Een jonge vrouw overleeft een afschuwelijk ongeluk en komt bij in een warme, voor haar onbekende kamer. Haar bed wordt omringd door de liefdevolle blikken van onbekenden. Haar geheugen laat haar in de steek, maar ze herinnert zich vaag een tragedie met een baby. De ring om haar vinger wijst haar op een leugen. Maar bovenal is er een geheim dat ze koste wat kost voor zichzelf moet houden. Hoewel iedereen beweert dat ze veilig is, begeeft ze zich in een huis vol vreemdelingen en kan ze niemand vertrouwen buiten zichzelf.

Waardering:

Hannah Rogers komt precies op het juiste moment aan bij haar vorige werkgeefster Lady Marianna. Ze kan weer in dienst komen als gezelschapsdame. Ze moet dan wel meteen mee ver weg.
Onderweg krijgen ze een ongeluk met de koets. Als Hannah weer ontwaakt ligt ze in een vreemd bed in een vreemde kamer en wordt ze met Milady aangesproken. Verward als ze is, denkt ze in eerste instantie dat ze de vrouw van Sir John is; lady Marianna. Maar als na een paar dagen haar herinneringen duidelijker worden besluit ze om de mensen voorlopig in de waan te laten dat ze lady Marianna is. En ze wil haar zoontje ophalen, die ze achter gelaten heeft.
Sir John is ernstig verwond en bewusteloos. Wat zal hij zeggen als hij bijkomt en ontdekt dat Hannah zich als zijn vrouw voordoet?
Tijdens het lezen vraag je je heel de tijd af hoe Hannah aan haar zoontje komt. Wie is de vader?? De situatie is bizar en vergezocht en daarom wat onrealistischer dan de andere boeken van Julie Klassen. Maar het is een boeiend boek, door de spanning om de persoonsverwisseling van Hannah en de dreiging dat het uitkomt.
Uiteraard ontbreekt de liefde niet in deze historische roman. Hannah heft zelfs drie aanbidders in dit boek.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724296
Aantal blz: 400
Prijs: € 19,99