Eigentijdse romans

Walsh, Courtney – Pak mijn hand

Inhoud:

In ‘Pak mijn hand’ van Courtney Walsh begint Quinn Collins haar eigen bloemenwinkel in het plaatsje Harbor Pointe. Het is een droom die in vervulling gaat, maar in de praktijk blijkt het vooral heel hard werken. Er is een grondige verbouwing nodig en ondertussen neemt Quinn ook nog deel aan een prestigieuze bloemenwedstrijd, met haar afstandelijke moeder als jurylid. Als er iemand is aan wie Quinn wil bewijzen dat ze dit allemaal kan, is het haar moeder wel.
Olympisch skiër Gary Benson was niet van plan lang in Harbor Pointe te blijven. Maar wanneer hij onverwachts in een heftige ruzie belandt die ertoe leidt dat hij schade maakt, moet hij blijven om een taakstraf uit te voeren in de winkel van Quinn. Zij vindt hem roekeloos en arrogant, hij vindt haar een control freak. Langzaam leren ze elkaar beter kennen en gaan ze elkaar zelfs aardig vinden. Totdat Grady een onherstelbare fout maakt…

Waardering:

Met dit boek heb je een heerlijke feelgood-roman in handen. Dit tweede deel van de serie ‘Harbor Pointe’, wat overigens prima zelfstandig te lezen is, laat je kennis maken met profskiër Grady Benson. Helaas is de glas een beetje van hem af door een slechte wedstrijd, iets wat hij niet goed kan verkroppen. Zijn lontje in kort, wat ook de reden is dat zijn bezoekje in Harbor Pointe langer duurt dan hij van plan was. Door een ondoordachte actie krijgt Grady een taakstraf opgelegd in het stadje.
Quinn Collins koesterde als kind al de droom eigenaar van de bloemenwinkel ‘Forget me not’ te zijn. Er liggen hier voor Quinn herinneringen die ze levend houden wil. Er ligt veel werk te wachten wat ze in korte tijd klaar moet zien te krijgen. De winkel opknappen, maar ook helpen bij het winterfestival en meedoen aan een belangrijke wedstrijd in de bloemenwereld. Dit laatste is erg belangrijk voor Quinn. En hoewel ze hulp goed kan gebruiken, ze wil voorkomen dat Grady haar een helpende hand biedt. Als bescherming voor haar hart want ze denkt zijn soort te kennen en weigert zich hiervoor te lenen.
Maar als hun wegen zich steeds weer kruisen en Quinn weleens een blik in Grady’s hart mag werpen, veranderd haar beeld. Op zijn beurt probeert Grady zijn imago te veranderen.
Ook Quinn moet ook zichzelf werken. Door Grady worden haar ogen geopend voor dingen waar ze nooit erg in heeft gehad.
Al met al een weg met veel bergen. Steeds als het lijkt of er een hobbel overwonnen is, doemt de volgende op. Dat de liefde tussen hen dit alles overwint is natuurlijk geen verrassing. Als lezer zou je ook niet anders willen. Deze feelgood-roman is er geen van het oppervlakkige soort. Het bewust worden van dingen als gevolg van zelfonderzoek geeft voldoende diepgang aan het verhaal.
Een heerlijk boek wat liefhebbers van dit genre genoeglijke en ontspannen leesuurtjes zal bezorgen.
Eerder verscheen in deze serie ‘Kijk omhoog’.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029731010
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 23.99
Prijs e-book: € 9.99
Uitgave: maart 2021