Eigentijdse romans

Folkers, Gera – Winterpad

Inhoud:

Celine groeit op bij haar gereserveerde en koele moeder Olga. Haar jeugd is verwarrend en eenzaam, maar ook als ze volwassen is, blijft de relatie tussen moeder en dochter afstandelijk.
Na Olga’s dood vindt Celine brieven in haar ouderlijk huis, die Olga aan haar heeft geschreven. Dat is het begin van de zoektocht naar het verleden van Olga. Ze gaat naar het landgoed van haar familie en ontdekt de drama’s die de jeugd van Olga tekenden.
De reis door het verleden van Olga geeft haar de kans om de achtergrond van haar moeders kille en onvoorspelbare gedrag te begrijpen. Uiteindelijk is Celine in staat om liefdevol moeder te zeggen tegen de overleden Olga.

Waardering:

Dit verhaal begint als Celine na de dood van haar moeder haar ouderlijk huis binnengaat. Een huis wat nooit als thuis heeft aangevoeld. Celines vader is jong gestorven en het leven met haar kille, afstandelijke moeder, heeft sporen nagelaten.
Binnen wacht haar een erfenis; een stapel brieven die haar moeder haar geschreven heeft, waarin ze verteld over haar leven. Dingen die ze nooit heeft kunnen zeggen, heeft ze opgeschreven en nagelaten. Stukje bij beetje leert Celine haar moeder kennen. Puzzelstukjes vallen op hun plek en Celine gaat anders tegen dingen aankijken nu de problematiek achter het gedrag van haar moeder kent.
Celine leest iedere keer een stukje verder. Zo wisselen het heden en verleden elkaar af. Je bent nieuwsgierig naar het leven van Olga en wilt steeds maar verder lezen, omdat je ook voelt dat het naar een climax loopt.
Winterpad is een geen vrolijk boek, toch was het fijn dit boek te lezen. Het begrip wat Celine gaandeweg krijgt, het fijne huwelijk en gezin wat zij kreeg en de verrassing die haar te wachten staat is veel in tegenstelling wat haar moeder had en ervoer.
Met 212 bladzijden is het een relatief prijzig boek maar je hebt dan wel een goed verhaal in handen!

Gegevens:

Uitgeverij Triple boeken
ISBN: 978982546194
Aantal pagina’s: 212
Prijs: € 18,95