Eigentijdse romans

Hannon, Irene – Lavendeldroom

Inhoud:

‘Lavendeldroom’ van Irene Hannon is het zonnige vijfde deel in de romantische Hope Harborserie. Jeanette Mason leidt een teruggetrokken bestaan op haar lavendelhoeve annex theehuis en dat bevalt haar prima. Ze is dan ook not amused wanneer haar nieuwe buurman een uitgelaten pup blijkt te hebben die haar kostbare planten uitgraaft. Hij worstelt ondertussen met de zorg voor zijn vijfjarige nichtje dat haar beide ouders verloren heeft. Kunnen ze als buren iets aan elkaar hebben of zal ergernis de boventoon blijven voeren?

Waardering:

Logan had niet gedacht dat hij de belofte die hij zijn broer deed, de zorg voor zijn nichtje op zich nemen als dat nodig was, waar zou moeten maken. Maar na de dood van zijn broer en nu ook van zijn moeder, is alleen Logan nog over om voor de kleine Molly te zorgen. Samen verhuizen ze naar Hope Harbor om daar te proberen een nieuwe start te maken.  Maar hoe Logan zijn best ook doet, het gaat gepaard met veel vallen en opstaan.
Ook hun buurvrouw, Jeanette Mason, woont nog niet lang in Hope Harbor. Jeanette heeft zware verliezen geleden in haar leven en is vastbesloten zich niet meer te binden aan wie dan ook, bang voor meer verdriet. Daarom leeft ze een teruggetrokken bestaan. Ze zit dan ook helemaal niet te wachten op contact met haar nieuwe buurman. Als ze elkaar door omstandigheden treffen kan ze niet anders dan toegeven dat Logan een aantrekkelijke man is maar ze trekt haar muur hoog op om aftand te bewaren.
Ondertussen komt er een Servisch vluchtelingengezin in Hope Harbor wonen. Kenmerkend voor de inwoners van dit stadje is het warme welkom wat ze deze familie geven. Ook Jeanette wordt gevraagd een steentje bij te dragen. En als er hulp gevraagd wordt om de familie de Engelse taal eigen te maken, voelt Jeanette een drang om haar kwaliteiten aan te bieden.
Al met al krijgt ze meer contacten in het stadjes dan ze zou willen.
Als er twee kleine meisjes zoek zijn en men met man en macht gaat zoeken begint Jeanette te beseffen dat het al te laat is.. ze ís al gaan geven om de mensen om haar heen. Het is tijd om haar hart te onderzoeken of er ook iemand onder hen is die heel speciaal voor haar is!
Lavendeldroom is het vijfde deel van de serie ‘Hope Harbor’. Bij het lezen van dit boek kom je ook bekende uit voorgaande delen tegen, al is het slechts in het voorbijgaan. Daardoor is dit boek ook prima zelfstandig te lezen.
Natuurlijk lezen we ook over de bekende tacoverkoper Charlie die net als in de andere boeken rake adviezen geeft.
Verrassend is het verhaal niet omdat het hetzelfde concept is als de andere delen maar dat maakt het niet minder leuk om het te lezen.
Een minpuntje is dat de drie hoofdpersonen van het boek allemaal te maken hebben met grote verliezen, rouw. Dat komt allemaal een beetje op hetzelfde neer. Anderzijds laat het zien dat het in alle situaties waar is wat Molly Jeanette verteld; Liefde is beter dan eenzaamheid.
Het zesde deel van deze serie, Sterrenbaai, wordt verwacht in december 2021.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN:9789029731409
Aantal pagina’s: 365
Prijs: € 21.99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: Juli 2021