Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – De weg naar huis

Inhoud:

Rouwend om de dood van haar Amish-ouders en het feit dat ze is gescheiden van haar negen broertjes en zusjes, troost Lena Rose Schwartz zichzelf ermee dat haar nieuwe leven in Lancaster County niet voor elkaar zal duren. Ongetwijfeld zal ze binnenkort terugkeren naar haar geliefde plek, inclusief haar vriend. Maar terwijl ze zich vastklampt aan de hoop op een hereniging met degenen van wie ze het meeste houdt, ontdekt ze dat Lancaster een fijne en aantrekkelijke plek is. Zal ze de moed vinden om haar hart open te stellen voor andere mogelijkheden dan haar droom?

Waardering:

Na het plotselinge overlijden van beide ouders kunnen de tien kinderen van het gezin Schwartz niet allemaal meer bij elkaar wonen. Lena Rose, de oudste dochter, vertrekt moet zelfs tijdelijk verhuizen naar Lancaster County, vele kilometers verderop. Hoewel ze liefdevol ontvangen wordt door het echtpaar waar ze in huis trekt en ook vriendschappen opdoet, verlangt ze erg naar haar jongere broertjes en zusjes.
Na verschillende tegenslagen breekt dan toch de tijd aan dat Lena Rose afscheid neemt van  Harley en Mimi en de terugreis aangaat naar haar geboortedorp. Ze heeft het mooie aanbod gekregen om als schooljuf aan de slag te gaan.
Het weerzien is heerlijk maar al snel komt ze erachter dat ze iets in Lancaster County achter heeft gelaten; een stukje van haar hart. Want hoe langer ze daar weg is, hoe zekerder ze er van is verliefd te zijn. Maar door de afstand lijkt een relatie onmogelijk.

Het is ontzettend wat het gezin mee moet maken. Aan het begin van het boek lees je hoe vader en moeder Schwartz omkomen bij een ongeval. Veel verdriet en daarna niet meer als één gezin bij elkaar kunnen wonen.
Hoewel er wel beschreven staat dat, met name de hoofdpersoon Lena Rose, verdrietig is, wordt dit heel summier beschreven. Het lijkt soms meer een beschrijving van de levensloop van Lena Rose waarin de emoties ontbreken. Dat is echt jammer.
Verder is het echt een boek vol Amish ingrediënten. Naaien, eten, rijtuigen en zangavonden, zoals je in een boek als deze kunt verwachten.
Beverly Lewis heeft een tal aan Amish-boeken op haar naam staan. De meeste daarvan hebben wat meer pit en zijn met meer gevoel geschreven.
Gelukkig maakt het laatste gedeelte van het boek het weer een beetje goed als Lena Rose eenmaal thuis beseft verliefd te zijn.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789493208285
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99