Eigentijdse romans

Hauck, Rachel – Het huis op nummer 7

Inhoud:

‘Het huis op nummer 7’ is een bijzonder huis. Rachel Hauck vertelt in deze meeslepende roman het verhaal van twee vrouwen die, enkel gescheiden door tijd, in hetzelfde huis zichzelf en de liefde leren kennen.

In de lente van 1953 is Everleigh Applegate nog gelukkig getrouwd en pril zwanger. Maar als er een tornado door haar woonplaats raast, verandert alles en ziet Everleighs toekomst er opeens totaal anders uit. Zeven jaar later woont ze nog steeds bij haar moeder, kinderloos en zonder man. Er bloeit voorzichtig iets op tussen Everleigh en haar oude schoolvriend Don Callahan. Maar Everleigh bewaart een geheim dat hun toekomst in gevaar zou kunnen brengen.

Toen Beck Holliday haar vader verloor op 11 september, verloor ze ook alle herinneringen aan hem. Achttien jaar later erft ze een prachtige villa van een zekere Everleigh Applegate, die ze zou moeten kennen, maar die ze zich niet kan herinneren. Toch moet ze als kind vele zomers in de villa hebben doorgebracht. Een ontmoeting met haar vroegere buurjongen zet een serie onverwachte gebeurtenissen in gang.

‘Het huis op nummer 7’ is een echte Rachel Hauck: zowel romantisch als spannend, en zeer moeilijk weg te leggen…

Waardering:

In “Het huis op nummer 7” gaat het over herinneringen. De hoofdpersonen Everleigh en Becky hebben allebei last van selectief geheugenverlies na een trauma. Bij Everleigh is het slechts een jaar maar Becky mist al 18 jaar bijna alle herinneringen uit haar jeugd.
Je leest wisselend de verhalen van Everleigh, Becky en Bruno. Later komt daar ook Don bij. Het verhaal van Everleigh speelt zich in het verleden af, maar dat van Becky en Bruno in het heden.

Becky erft het huis van Everleigh, alhoewel ze haar zich niet kan herinneren en dus ook niet weet waarom. Ze kan zich ook Bruno niet herinneren die er tegenover woonde. Vroeger speelde ze vaak samen maar ze weet daar niks meer van.
Het huis blijkt precies te zijn wat ze nodig heeft.
Maar wat zij en Bruno nog meer nodig hebben is het geloof in God. En daar komen ze zelf ook steeds meer achter.

Dit is een heerlijke roman met prachtige personen. Erg boeiend al die verschillende verhalen en herinneringen. En mooie gelijkenissen tussen Everleigh en Becky.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029728720
Aantal blz: 384
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment