Historische romans

Hedlund, Jody – Een stap in het licht

De kindertrein – deel 2

Inhoud:

Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe… totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

Waardering:

In dit tweede deel van ‘De kindertrein’ speelt Marianne Neumann de hoofdrol. Als begeleidster van de weeskinderen hoopt ze haar zusje Sophie op het spoor te kunnen komen. Ze voelt zich ontzettend schuldig dat ze haar kwijt is geraakt.
Een tweede begeleidster van de kinderen is Drew. Al bij hun eerste ontmoeting voelen deze twee zich tot elkaar aangetrokken. Tijdens de reis groeien ze alleen maar verder naar elkaar toe. Maar beide dragen een geheim met zich mee.
Heel snel, op een bijzondere manier, besluiten de twee in het huwelijksbootje te stappen. Maar er komt een kink in de kabel; Drew wordt gearessteerd en beschuldigd van moord op één van de weeskinderen.
Met veel pijn houdt Drew Marianne op afstand, voor haar eigen bestwil. Hij vraagt de man waar Marianne jarenlang verliefd op is geweest zelfs met haar te trouwen!
Maar Marianne laat hem niet in de steek en doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen.
Een stap in het licht is een boek wat makkelijk wegleest. Zeker als je het eerder verschenen deel, ‘Waar het geluk wacht‘ gelezen hebt zul je hier met plezier verder gaan.
Er zijn de laatste tijd wat meer boeken verschenen over de zogehete kindertrein maar toch geeft dit boek je weer een beter beeld.
Het boek bevat serieuze, ernstige stukken maar ook veel speelsheid; een mooie mix. Samen met een goed verhaal maakt boek een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789043531177
Aantal pagina’s: 382
Prijs: € 22,99