Eigentijdse romans

Martin, Charles – Twaalf jaar hoop

Inhoud:

‘Twaalf jaar hoop’ van Charles Martin: een hoopvolle roman over een vals  beschuldigde man die zijn jeugdliefde probeert terug te winnen.
Ooit was Matthew Rising een befaamde quarterback. Totdat hij werd beschuldigd van iets verschrikkelijks. Nu wordt hij door iedereen verguisd. Maar dat weerhoudt Matthew er niet van terug te keren naar zijn vroegere woonplaats. Na twaalf jaar gevangenis heeft hij maar één doel: zijn grote liefde Audrey van zijn onschuld overtuigen en haar liefde terugwinnen. Als hij haar eenmaal heeft gevonden in een klooster, lijkt de kans op verzoening zo goed als nul. De enige strohalm is Dalton, de getalenteerde jongen die Audrey onder haar hoede heeft genomen en die een goede
coach nodig heeft.

Waardering:

Matthew is een quarterback die van american football houdt. Zijn liefde voor het spel is enorm, maar niet zo groot als zijn liefde voor zijn vriendin Audrey.
Hij wordt steeds beter en krijgt mooie contracten aangeboden. Maar dan slaat het noodlot toe en verdwijnt hij voor 12 jaar achter de tralies. Hij is kapot van verdriet en haat. Als een bewaker na 4 jaar met een bal aankomt, kruipt hij uit zijn depressie en krijgt weer hoop. Hij ziet in dat haat je nergens brengt, maar liefde wel.
Dat is waar het ook in dit boek omdraait: hoop en liefde.
Als Matthew vrij komt doet hij er alles aan om zijn vrouw weer voor zich te winnen. Maar zij gelooft de beschuldigingen en is gebroken. Door Dee te trainen hoopt hij haar voor zich te winnen, maar hij overtreedt daarmee zijn voorwaarden voor zijn vrijlating. Dat moet een keer fout gaan …
Overwint dan de onbekende vijand die hem beschuldigt?

Een mooi verhaal met intense emoties. Hartverscheurend en hoopvol tegelijk. Jammer dat het geloof geen plaats heeft in deze roman, alhoewel je zou kunnen zeggen dat de liefde en hoop daaruit voort komen. Maar dat wordt niet met zoveel woorden gezegd.
Weer een mooi boek dat typerend is voor Charles Martin!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN  9789043531214
Aantal blz: 352
Prijs: € 21,99
Prijs Ebook: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment