Historische romans

Hedlund, Jody – Kom terug

 

De bron van de tijd – deel 1

Inhoud:

In ‘Kom terug’ van Jody Hedlund zoekt wetenschapper Marian Creighton samen met haar vader naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar zus lijdt en waaraan haar moeder is overleden.
Als haar vader plotseling in coma raakt, ontdekt Marian dat hij water heeft gedronken dat een geneeskrachtige werking zou hebben. Ze gaat op onderzoek uit en begint te vermoeden dat haar vader terug in de tijd is gereisd…
Ze reist hem achterna en belandt in Canterbury, 1381. Daar ontmoet ze William Durham, en al snel wil ze eigenlijk niet meer terug. Maar omwille van haar vader en haar zus zal ze wel moeten.

Waardering:

Het is Marian een raadsel; haar kerngezonde vader is in coma geraakt en er is geen enkele oorzaak te vinden. Ze weet dat haar vader bezig is met het ontwikkelen van een medicijn met een bijzondere heilzame werking. In haar ogen een ongeloofwaardig verhaal dus er echt in verdiept heeft ze zich niet.
In haar vaders kluisje vindt ze een flesje wijwater en papieren. Dat er gepoogd wordt haar te beroven zodra ze het bankgebouw uitloopt met deze spullen, verzekeren haar ervan dat ze iets belangrijks in handen heeft. 
Het hele verhaal is niet aannemelijk maar als Marian in aanraking komt met het wijwater begint ze één en ander te begrijpen.
Marian reist terug in de tijd en komt terecht in 1381. Ze ontmoet William Durham en de wederzijdse aantrekkingskracht is er meteen. Marian kan zich alles van haar ‘andere leven’ herinneren maar weet ook wat ze in 1381 komt doen: meer flesjes wijwater vinden.
Door omstandigheden stapt ze overhaast in het huwelijksbootje met William. Alles is verwarrend maar één ding weet ze wel: ze wil niet weg bij William, de man die ze lief heeft. 

Een bijzonder boek, echt totaal anders dan alle andere boeken van Hedlunds hand. Een fantasieverhaal over tijdreizen; je moet er van houden. 
Hoewel ik er niet van hou, hield het verhaal me toch in de greep en dan met name als het verhaal zich afspeelt in de middeleeuwen. Want als we dat stuk eruit pakken is dat wat we wel van Hedlund gewend zijn, een mooi beschreven liefdesverhaal vol historische feiten. 

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029733182
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: augustus 2022