Eigentijdse romans

Hesketh, Peggy – Zeg het de bijen

Inhoud:

Als de bejaarde Albert Honig zijn twee buurvrouwen vermoord in hun woning aantreft, dwingen de vragen van rechercheur Grayson hem terug te blikken op zijn leven en op zijn tragische verhouding tot de vermoorde vrouwen.

Waardering:

Albert Honig is een bijenhouder die terugblikt op zijn leven van en met zijn buurmeisje Claire. Hij vindt haar vermoord in haar huis.
In dit boek vind je veel informatie over bijen. Elk hoofdstuk begint met een quote over bijen. De informatie is heel interessant en past goed in dit boek.
Het is een rustig boek dat wat filosofisch is. Het laat je soms flink nadenken over de gebeurtenissen. Je moet een beetje tussen de zinnen door lezen.
Het leven van Claire blijkt anders te zijn gegaan dan Albert dacht. Door alle gebeurtenissen nog eens te overdenken komt hij daar achter. Of wist hij dat toch al?
Door zijn rustige aard en zijn verhalen over bijen maakt Albert de rechercheur bijna gek. Je ziet het als het ware voor je, hilarisch!
Aan het einde laat het boek een droevige indruk achter. Had Albert niet wat dingen anders kunnen doen?
Het boek zit heel knap in elkaar! Het is rustig, maar wel boeiend en hoed leesbaar. Het tempo past goed bij het verhaal.

Gegevens:

Uitgeverij Brevier
ISBN 9789491583360
Aantal blz: 296
Prijs: 19,90

Extra:

Lees hier een aantal bladzijden