Nederlandse romans

Hoogkamer, Ramona – Het geknakte riet verbreekt Hij niet

Inhoud:

 
‘God, waar is hij?’ Nu die eerste schreeuw over haar lippen is gekomen, kan Esther haar tranen niet langer tegenhouden. Om hun dochters niet wakker te maken, grijpt ze haar hoofdkussen en drukt dat tegen haar gezicht om de rest van haar geschreeuw en gehuil te smoren. Ze kán niet meer, ze moét de waarheid weten. Opnieuw richt ze zich tot God. ‘Heer waar is hij? Ik wil de waarheid weten, zelfs als dat pijn doet!’
 
Nadat Esther haar onmacht en verdriet heeft gedeeld met Degene die haar het beste kent, valt ze in slaap, zich niet bewust dat er snel antwoord zal komen op haar vragen.
Esther en haar man David zijn voorgangers van een pas gestarte, enthousiaste kerk. In combinatie met hun gezin en het eigen bedrijf van David is hun agenda voller dan ooit, maar ze vertrouwen op Gods hulp.
 
Als David steeds vaker nachtenlang wegblijft, begint Esther zich zorgen te maken, maar wanneer de waarheid eindelijk boven tafel komt, blijkt die nog veel ernstiger te zijn dan ze ooit had kunnen denken. Hun hele leven blijkt te bestaan uit leugens.
 

Waardering:

 
Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van David en Esther, twee jonge voorgangers van een nieuw gestarte Evangelische gemeente. David heeft het zwaar. Hij heeft een eigen bedrijf in drukwerk, maar is nogal chaotisch. Daardoor moet hij vaak op het laatste moment nog ergens heen om een opdracht ergens te brengen. 
In combinatie met het voorgangerschap van de nieuwe gemeente is het helemaal zwaar. 
Als ik het boek zo lees lijkt het alsof David en Esther ook niet veel begeleiding krijgen en al zeker geen pastorale zorg. David heeft het gevoel dat hij nergens heen kan. En Esther kan niet tot hem doordringen.
Iets verder in het boek lees je hoe het huwelijk van David en Esther begonnen is en met welke problemen. Daardoor weet je al wat er aan de hand kan zijn. Het is een beetje onbegrijpelijk dat Esther dat niet door heeft, alhoewel David er natuurlijk alles aan doet om zijn probleem verborgen te houden.
 
Doordat het in dit boek heel veel over het reilen en zeilen van de pas gestarte gemeente gaat, lijkt het meer een roman daarover. Het is meer een verhaal dat vertelt wat er allemaal gebeurd is, dan een verhaal met een duidelijke lijn en boodschap. 
Het is een boek dat vooral laat zien dat God helpt. Als je gebroken en met je problemen naar Hem komt, ziet Hij naar je om.
 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij MajesticAlly
ISBN 9789078893509
Aantal blz: 252
Prijs: 17,95