Historische romans

Klassen, Julie – De bruid van Ivy Green

Serie Ivy Hill, deel 3. Hiervoor kwamen de delen De herberg van Ivy Hill en De dames van Ivy cottage

Inhoud:

“De bruid van Ivy Green’ van Julie Klassen is het derde en laatste deel in de Ivy Hill-serie over het gelijknamige pittoreske dorpje in Engeland.
Er gebeurt van alles in Ivy Hill: Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te geven. Mercy Grove verlaat haar school en het lijkt erop dat ze als oude vrijster zal eindigen. Verder verwacht iedereen dat Miss Brockwell met een man van adel gaat trouwen en komt er ook nog eens een geheimzinnige kleermaakster in het dorp wonen. Al met al: een spannende en romantische ontknoping van de Ivy Hill-serie!
De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode in Engeland, net als de kostuumdrama’s van Jane Austen en de zusjes Brontë. “De bruid van Ivy Green’ is het vervolg op “De herberg van Ivy Hill’ en “De dames van Ivy Cottage’, maar kan ook prima los gelezen worden.

Waardering:

In dit deel heeft Jane nog steeds het huwelijksaanzoek van Gabriel Locke niet aanvaard. Ze vindt het moeilijk om haar herberg op te geven, maar houdt wel van Gabriel.

Mercy heeft het moeilijk na het sluiten van haar meisjesschool. Haar broer komt met zijn vrouw in het huis wonen en zij voelt zich een vijfde wiel aan de wagen. Haar schoonzus maakt het haar ook niet makkelijk. Als James Drake over een gouvernante voor zijn dochtertje Alice begint, krijgt Mercy een idee.
Ze heeft het ook moeilijk met de liefde, want wat voelt Joseph Kingsley voor haar? En voelt Drake ook wat?

Een nieuwkomer in dit deel is de modiste madame Victorine. Maar is zij wel wie ze zegt dat ze is? Er komen steeds meer dingen over haar aan het licht.

Ook de familie van Rachel komt voor in dit boek. Haar schoonzus Justina moet een beslissing nemen over een huwelijk met sir Cyril. Kiest ze voor haar moeder of voor zichzelf?

Opnieuw een heerlijk boek van Jullie Klassen! Ze weet waar ze over schrijft en kent de gebruiken en wetten van die tijd. Met een goede dosis romantiek, maar het geloof heeft ook een goede plaats.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043530453
Aantal blz: 464
Prijs: € 23,99