Historische romans

Jennings, Regina – De dochter van de majoor

De dochter van de majoor is deel 3 uit de serie Fort Reno. Deel 1 is Gouvernante in de hoofdrol en deel 2 is Een onderpand voor de luitenant

Inhoud:

Zij claimt zijn land,
dus besluit hij haar hart te claimen

Moe van het beklemmende leven in de gegoede kringen keert Caroline Adams terug naar Fort Reno. Ze verlangt naar avontuur en onafhankelijkheid. Als zij en haar vriendin Amber de opschepperige Frisco Smith tegen het lijf lopen, wordt duidelijk dat haar verlangen weleens werkelijkheid zou kunnen worden. Ze hoeft alleen maar mee te doen aan de langverwachte wedloop om land …

Frisco Smith is opgegroeid als wees en het enige waar hij naar verlangt, is een eigen plek. Jarenlang heeft hij er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de niet-toegewezen gebieden opengesteld worden voor mensen die hetzelfde verlangen koesteren. Hij is er zelfs in geslaagd om in het verborgen alvast een onderkomen te bouwen op het stuk grond dat hij van plan is te claimen op de dag van de wedloop.

Maar wanneer het startschot wordt afgevuurd, loopt alles heel anders dan verwacht. Caroline en Frisco raken verzeild in een conflict over een claim. En allebei zetten ze hun hakken in het zand. Maar het geschil over het rechtmatige eigenaarschap verandert hun ideeën over wat een echt thuis is. Zal dat hen dichter bij elkaar brengen of juist voorgoed uit elkaar drijven?

Waardering:

Als Caroline samen met haar vriendin Amber terug keert naar Fort Reno is het een gekkenhuis. Overal zien ze wagens en mensen die mee gaan doen aan de grote wedloop om land te claimen. Ook Ambers aanstaande man Bradley Willis wil mee doen. Maar dan horen ze dat soldaten niet mee mogen doen, maar toezicht moeten houden. Dan besluit Amber zelf mee te doen. Maar dat lijkt Caroline ook een leuke uitdaging. Omdat ze is opgegroeid in het territorium kent ze sluipwegen om bij de beste plaatsen te komen. Ze kan Amber naar een mooi plek brengen.
Bovendien kan ze aan Frisco Smith en alle anderen bewijzen dat ze geen fragiel poppetje is.

Als ze een mooi stuk land bereiken claimen ze allebei hun land door hun vlag bij de hoeksteen in de grond te steken. Maar dan komt er een ruiter aangereden die de vlag van Caroline eruit trekt en de zijne plant; Frisco. Hij had daar een stad gepland en al voor veel kavels een aanbetaling gehad. Hij is woest op haar. Caroline ontdekt zelfs dat hij illegaal al een put en een huis had uitgegraven. Ze heeft dus bescherming en water.

Frisco komt in een aangrenzende stad terecht waar hij meteen als advocaat aan de slag kan. Hij heeft daar een kleine kavel. Regelmatig gaat hij bij Caroline langs, maar hij gaat steeds meer inzien dat hij niet zozeer haar land maar haar zelf wil. Maar kan dat wel met zo’n groot obstakel tussen hen in?

Opnieuw een heel leuk en boeiend deel van de serie over Fort Reno. Het is interessant om te zien hoe een stad in korte tijd wordt opgebouwd.
Ook deze roman heeft een goede hoeveelheid humor en romantiek.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN 9789492234704
Aantal blz: 400
Prijs: € 22,50