Historische romans

Johnson, Christine – Verbroken woord

Inhoud:

Twee jaar geleden zwaaide Prosperity Jones haar geliefde David uit, toen het leger hem naar het verafgelegen Key West zond. Nu haar ouders overleden zijn, heeft ze nog slechts één vooruitzicht voor de toekomst: de gevaarlijke reis van Nantucket naar Key West ondernemen om zich te herenigen met David, in de hoop op een gelukkiger leven.
Maar als Prosperity zonder een cent op zak in het Zuiden arriveert, zakt de moed haar in de schoenen, wanneer ze ontdekt dat David zijn woord heeft gebroken en met een ander is getrouwd. Om te overleven en haar gebroken hart te genezen, sluit ze vriendschap met een vriendelijke dokter en wint zijn genegenheid. Kan hij het antwoord zijn op haar eenzaamheid? Of zal haar leven opnieuw op de kop worden gezet?

Waardering:

Na het overlijden van haar moeder besluit Prosperity Jones haar verloofde David achterna te reizen. Twee jaar geleden vertrok hij naar Key West om daar voor een periode van acht jaar als Luitenant te dienen.
Prosperity weet zeker dat hij haar haar met open armen zal ontvangen en gaat dan ook onaangekondigd. Maar oh wat wacht haar een teleurstelling. David blijkt getrouwd te zijn met een andere vrouw en er is een kindje op komst. Toch besluit ze in Key West te blijven en gaat aan de slag als wasvrouw in het ziekenhuis.
Tegelijkertijd lees je ook Davids kant van het verhaal. Zijn hart behoort volledig aan Prosperity toe. In de meest ongelukkige omstandigheden ontmoeten de twee elkaar, namelijk bij het kraambed van Davids vrouw.
Ondertussen heeft Prosperity vriendschap gesloten met één van de artsen van het ziekenhuis. Dat deze weduwnaar meer wil dan vriendschap is snel duidelijk. Maar het is de vraag of Prosperity David vergeten en vergeven kan.
Een historische roman die leest als een trein. Hier en daar wel wat voorspelbaar maar dat neemt het leesplezier niet weg. De schrijfster laat verschillen in karakters duidelijk naar voren komen wat een leuke afwisseling aan het verhaal geeft.
Verbroken woord is het tweede deel van de serie ‘Beloften van het Zuiden’.
De hoofdpersoon uit het eerste deel, Vervlogen droom, komen we ook in dit boek tegen. Het is leuk om te lezen hoe het met Rourke en Elisabeth gaat. Heb je het eerste deel niet gelezen is dat geen probleem, dit boek is ook goed los te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408242
Aantal pagina’s: 343
Prijs: € 19,95