Historische romans

White, Roseanna M. – De verloren erfgename

Inhoud:

Brook Eden heeft nooit een idee gehad waar ze echt thuishoort. Totdat haar vriend Justin ontdekt dat ze hoogstwaarschijnlijk de verloren erfgename van Yorkshire is. Brook laat de zon van de Middelandse Zee achter en vertrekt naar de kust van de Noordzee en het landgoed van haar vermeende familie. Het mysterie rondom de dood van haar moeder achtervolgt haar en hoewel haar vader haar al snel accepteert, doen de rest van de familie en de bedienden van Whitby Park dat niet. Als Brooks leven echter wordt bedreigd, komt er een voorzichtige toenadering – maar komt hun loyaliteit niet te laat om Brook te behoeden voor dezelfde bedreiging die indertijd heeft geleid tot de tragische dood van haar moeder?
Als erfgenaam van een hertogdom is Justin niet onbekend met grote verantwoordelijkheden. Wanneer zakelijke belangen met betrekking tot zijn landgoed hem ver van Brook vandaan leiden, blijkt dat juist door de afstand tussen hen, hun vriendschap is uitgegroeid tot veel meer… Maar hoe kunnen hun zeer verschillende loyaliteiten en verantwoordelijkheden ooit samenkomen?
Als er vervolgens voor de tweede keer een erfgename van Whitby Park wordt ontvoerd vanwege een zeer zeldzame schat die ze bezit- weten degenen die haar kunnen redden nog steeds niet wie ze moeten vertrouwen…

Waardering:

Brooke weet dat de familie waar ze in opgroeide niet haar biologische familie is. Als haar beste vriend Justin uitgezocht heeft wie haar familie wel is, besluit ze meteen naar hen toe te reizen om hen te ontmoeten. Het blijkt dat ze niet van eenvoudig komaf is, maar dat ze de erfgename van Yorkshire is. Haar vader is er meteen van overtuigd dat Brooke zijn verloren dochter is. Andere familieleden en bedienden zijn echter sceptisch; het is niet de eerste keer dat iemand beweerd Whitbey’s dochter te zijn.

Justin is Brooks jeugdvriend, haar maatje, vertrouweling en vaste rots in haar onzekere bestaan. Na de dood van zijn vader en grootvader is Justin geroepen de hertog van Stafford te worden. Een pittige tijd voor hem. Het ontdekken van een goed bewaard familiegeheim maakt het er voor hem niet makkelijker op.

Brooke is neergezet als een vurige maar ook lieve, spontane jonge vrouw. Haar karakter is prachtig uitgewerkt door de schrijfster.
Wat Brooke niet begrijpt is dat haar leven wordt bedreigd. Ze weet dat het iets met ‘vuurogen’ te maken heeft maar heeft geen flauw idee wat het zijn en wie er achter de bedreigingen zit. In de relatie tussen Justin en haar is er ook iets veranderd wat Brooke onzeker maakt.
De persoon Deirdre, het kamermeisje van Brooke wordt mooi neergezet. Je weet soms niet of je een hekel aan haar moet hebben of juist medelijden. Uiteindelijk gaat ze een heel belangrijke rol in Brooks leven spelen.

Een prachtige historische roman. Vol romantiek maar ook vol geheimzinnigheid en spanning. Het hele verhaal is zo tot in de details uitgewerkt dat je alles voor je ziet. Er zit zo’n vaart in het verhaal dat het lastig is om te stoppen met lezen; te nieuwsgierig hoe het afloopt. De verloren erfgename is het eerste deel van de serie ‘De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk’. We kijken uit naar het tweede deel!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512285Aantal pagina’s: 423
Prijs: € 22,50