Eigentijdse romans

Musser, Elizabeth – Als ik mijn ogen sluit

Inhoud:

 
‘Als ik mijn ogen sluit’ van Elizabeth Musser is niet een gewone roman, maar een ode aan vergeving en genade.
 
Jason, het 6-jarige zoontje van Henry en Libby Blough, lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry werkt bij een drukkerij en kan al die dure operaties niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar, net als zijn vader ooit deed.
 
Maar hij faalt. Josephine Bourdillon, de vrouw die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma. Ondertussen wordt Jase’ toestand kritiek. Wetend dat hij niet voor de mislukte opdracht betaald zal worden, probeert Henry Josephine opnieuw te vermoorden, maar haar ziekenhuiskamer wordt goed bewaakt en hij slaagt er niet in om bij haar te komen. Als hij thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op met goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd. Waarom is hij toch uitbetaald?
 

Waardering:

 
Henry heeft weer een opdracht aangenomen om iemand te vermoorden. Hij heeft op een briefje gekregen waar hij de betreffende vrouw kan vinden. Maar op het moment dat hij de trekker overhaalt draait zij haar hoofd. Ze is niet door, maar in coma.
Al snel hoort hij dat ze de bekende schrijfster Josephine Bourdillon is. Dat vindt hij vreemd, want meestal moet hij criminelen vermoorden. Wat heeft de schrijfster gedaan? Maar hij moest de opdracht aannemen, anders zou zijn zoontje niet geopereerd kunnen worden en sterven. 
 
In dit boek lees je wisselend de verhalen van Henry (de huurmoordenaar) en Paige (de jongste dochter van Josephine). 
Paige beheerde de reacties op haar moeders boeken. Haar moeder is altijd erg gevoelig geweest en trekt zich de reacties erg aan. Daarom is Paige de “buffer”. Maar de laatste tijd zijn er toch een paar vervelende brieven geweest die haar moeder gezien heeft. Brieven waarin bevolen wordt om te stoppen met schrijven en de dreiging dat het haar door zal worden. Hebben die brieven iets te maken met de moordpoging op haar moeder?
En wat heeft het Gruweljaar er mee te maken? Wat is er toen eigenlijk echt gebeurd?
 
In het ziekenhuis komt Paige Henry tegen. Ze weet niet dat hij probeert om bij haar moeder te komen om zijn werk af te maken. Ze krijgen een gesprek en hij vertelt dat zijn zoontje erg ziek is. Ook gaat hij de boeken van Josepine lezen. Hij leest daarin over genade en vergeving en hoop. Een heel ander beeld wordt geschetst van christenen dan dat hij heeft. 
 
Paige gelooft niet meer sinds het Gruweljaar. Toch spreekt uit haar daden wel geloof. Het lijkt er op dat ze diep in haar hart wel gelooft, maar het niet wil. Het is mooi om haar reis hierin te zien.
 
Als uitkomt wie opdracht gegeven heeft voor de moord kun je dat in eerste instantie niet geloven. Maar als je leest wat er achter zit krijg je meer begrip voor mensen met depressies.
 
Een ontzettend mooi en aangrijpend boek over genade, vergeving en depressiviteit. Origineel en heel boeiend!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789029726894
Aantal blz 350
Prijs: € 24,99

Extra:

Lees hier alvast een fragment van het boek