Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Verzoening

Inhoud:

In ‘Verzoening’ van Deborah Raney stort weduwe Tess Everett zich op vrijwilligerswerk om zichzelf af te leiden van haar thuis dat een leeg nest is geworden. Daar ontmoet ze J.W. McRae, vroeger de man van haar overleden vriendin Char. Ze heeft hem niet meer gezien sinds hij zijn zoon verwaarloosde na de dood van Char, waardoor Tess en haar man het kind onder hun hoede hebben genomen.
J.W. is terug en hoopt zich met zijn zoon te verzoenen nu hij opa is geworden. Tess verhuurt haar garage aan de weduwnaar in de hoop dat ze de afstand tussen vader en zoon kan overbruggen. Ondertussen bloeit er iets op tussen Tess en J.W., maar is hun relatie alle strubbelingen waard? Is het mogelijk om een nieuwe start te maken?

Waardering:

Rina, de schoondochter van J.W. heeft de deur op een kier gezet; ze heeft haar schoonvader uitgenodigd om bij zijn pasgeboren kleindochter te komen kijken. Ze vindt het hoog tijd voor hereniging. J.W. staat er open voor maar voor Wynn, zijn zoon, is het allemaal erg moeilijk.
Toch besluit J.W. om in Winterset te blijven en zich in te zetten op verzoening. Dat hij Tess heeft ontmoet en zich toch haar aangetrokken voelt maakt deze keuze makkelijker.
Tess is weduwvrouw en heeft Char, de vrouw van J.W. verzorgd in haar ziek zijn.
Het beeld wat Tess van Char kreeg over haar ex-man, lijkt niet erg te rijmen met de man die Tess leert kennen. Toch is het moeilijk voor Tess haar hart open te stellen.

Een verhaal over liefde, hoop, vergeving en tweede kansen. Een prima verhaal maar het leest wat taai. Gebeurtenissen die zich herhalen met maar weinig vooruitgang en voorspelbaar Een boek wat in het genre ‘streekroman’ zou passen. Niet perse een slecht boek maar we zijn beter gewend van deze schrijfster!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734561
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 4,99
Aantal pagina’s: 334
Uitgave: februari 2023