Historische romans

White, Rosanna M. Een ongeëvenaarde dame

De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk – deel 3. Hiervoor kwamen De verloren erfgename en In een keurslijf geperst

Inhoud:

TE MIDDEN VAN DE ONVERGETELIJKE COTSWOLDS VORMT DE LAATSTE GREEP NAAR DE VUUROGEN EEN BEDREIGING VOOR HEN ALLEMAAL….
Lady Ella Myerston vindt altijd een reden om te glimlachen- zelfs als ze slechts de hoop heeft dat het morgen beter zal worden dan vandaag. Haar hele leven heeft iedereen geprobeerd om haar te beschermen tegen de realiteit van de wereld, maar Ella is heel goed op de hoogte van het gevaar dat haar broer en hun vrienden achtervolgt, en ze zal niet wachten tot het opnieuw toeslaat. Ze wil actie ondernemen…en als het gevaar een avontuurlijke reis naar Cotswolds met zich meebrengt, dan zoveel beter.
Lord Cayton heeft al twee harten gebroken. Dat van zijn eerste vrouw, die overleed voordat hij zelf overtuigd was dat hij haar kon liefhebben, en van een dame die belangstelling in hem toonde. Nu is hij vast besloten tot een beter leven. Maar dat blijkt ingewikkeld wanneer oude vrienden op het toneel verschijnen die hem proberen mee te slepen in een misdaad. Hij doet zijn best om de intrigerende Lady Ella buiten het gevaar te houden, maar het koppige meisje geeft geen krimp. Hoe kan hij haar, zijn dochter en zichzelf redden van deze gevaarlijke mensen die nergens voor terugdeinzen?


Waardering:

De strijd om ‘de Vuurogen’ gaat onverminderd door in dit derde deel van de serie ‘De vrouwen van het Edwardiaanse tijdperk’. De meeste hoofdpersonen zijn we al eerder tegengekomen in de voorgaande delen. Maar als het wat langer geleden is dat je die gelezen hebt, is het even wat lastig om alles weer helder te hebben. Gelukkig staat er een lijst met personages voor in het boek. Lady Ella speelt een grote rol. Ze logeert bij Justin en Brooke, waar ze letterlijk en figuurlijk Lord Cayton tegen het lijf loopt. Brooke heeft geen goed woord voor hem over. Maar Ella voelt zich tot hem aangetrokken en weet zeker dat hij veranderd is.
Als Lord Rushwordt en Lady Pratt bij Cayton komen en Rushwordt niet verbloemd dat hij voor de vuurogen gekomen is, spannen Cayton en Ellla samen. Iedereen weet hoe gevaarlijk Rushwordt kan zijn.
Ze weten dat Rushwordt zijn spionnen heeft en laten iedereen denken dat ze verliefd op elkaar zijn. Maar dat blijft niet bij een spelletje.
Ella is een vrolijk, optimistisch iemand. Ze is ook rap van tong en Clayton reageert gevat op haar. Hun conversatie brengt steeds weer een glimlach op je gezicht. Hierdoor is het boek erg veelzijdig. Spannend, romantisch en speels.
Ook Brice en Rowena komen nog even naar voren. Leuk om te lezen hoe het met hen gaat.
Het is wel echt aan te raden eerst de voorgaande delen te lezen, anders zijn niet alleen de personages lastig te plaatsen maar is het verhaal rond de vuurogen ook moeilijker te begrijpen.
Een derde deel kan soms wat taai worden maar niets is minder waar. Deze boeiende historische roman, met aantrekkelijke cover, krijgt vijf dikke sterren!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512681
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 22,50