Streek- en familieromans

Zoeteman, Thea – Bittere waarheid

Nicolet – deel 2

Inhoud:

Als Nicolet haar man Maarten in ‘Bittere waarheid’ met een andere vrouw heeft gezien in de stad, stort haar wereld in. Ze confronteert hem, maar Maarten ontkent alles. Nicolet probeert haar gevoel los te laten, maar dat wordt moeilijk als Maarten zich steeds vreemder begint te gedragen. De spanningen lopen zo hoog op dat Nicolet een paniekstoornis ontwikkelt.

Waardering:

 Na waar ‘Trouw aan een belofte’ eindigt, zijn er wat jaren voorbij gegaan. Zware jaren voor Nicolet maar ook voor de kinderen Robbert en Wouter die nu 8 en 10 jaar zijn.
Tot op Nicolet op een dag Maarten ziet met een andere vrouw. In machteloze woede confronteert ze Maarten hiermee maar hij ontkend in alle toonaarden. Zó, dat Nicolet twijfelt of ze het wel goed gezien heeft. De spanning is om te snijden. Daarbovenop komen er problemen boven tafel rond Robbert, hun oudste zoon. Het wordt zelfs zo erg dat Nicolet een angststoornis ontwikkeld. Door paniekaanvallen die ze krijgt dus ze het huis amper meer uit te gaan. Iets wat natuurlijk voor irritatie zorgt bij Maarten en de spanning alleen maar meer wordt.

Een tweede verhaallijn gaat over Suzan, een nieuwe collega van Renkse, waar ze snel vriendschap mee sluit. Suzan heeft sinds kort een relatie maar er hangt een waas van geheimzinnigheid omheen.
Als lezer heb je al snel door hoe de vork in de steel zit. Je zou kunnen zeggen dat er wat veel toevalligheden in dit verhaal zitten maar het laat op deze manier wel zien hoe iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zich buitenshuis zo heel anders voordoet. Wat het voor degene die het dichtst bij hem staan extra moeilijk maakt.

Er gebeurd veel in dit tweede deel van de serie ‘Nicolet’. Alles volgt elkaar ook in een rap tempo op. Pittige onderwerpen blijven wat aan de oppervlakte maar deze schrijfstijl past in het genre.
Je wilt graag weten hoe het afloopt dus grijp steeds weer naar het boek!
Gelukkig is bekend dat er nog een derde deel zal verschijnen want we willen graag weten hoe het verder zal gaan met Nicolet!  

Gegevens:

Uitgeverij: Zomer en Keuning, Citerreeks
ISBN: 9789020538465
Aantal pagina’s: 222
Prijs: € 17,50
Uitgave: augustus 2021