Historische romans

Ladd, Sarah- De directrice van Rosemere

Inhoud:

In de historische roman De directrice van Rosemere van Sarah Ladd moet een man de liefde van zijn leven op straat zetten om zijn erfenis te redden.

De 25-jarige Patience Creighton wordt een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school. Maar dan staat op een avond haar zwaargewonde huurbaas voor de deur. Patience verzorgt hem, maar kan niet vermoeden dat deze man haar toekomst op het spel zet.

Waardering:

William Sterling is de broer van kapitein Graham uit het boek “De erfgename van Winterwood” dat hiervoor uit kwam van dezelfde schrijfster.
William is totaal anders als zijn broer. Hij heeft zijn vermogen vergokt en zit diep in de schulden.
Als hij door schuldeisers in elkaar wordt geslagen belandt hij op Rosemere. Dat wordt gepacht door de familie van Patience Creighton. Een half jaar geleden is haar vader overleden en haar broer is vertrokken naar Londen. Zij staat er sinds die tijd alleen voor. Met heel haar hart zorgt ze voor het reilen en zeilen van de meisjesschool.
Ze schrikt erg als haar huurbaas gewond in haar stal ligt. Meteen verzorgt ze hem. Als hij vertrokken is blijft ze maar aan hem denken. En hij blijft ook aan haar denken.
Maar is William betrouwbaar of zijn alle geruchten over hem waar?
Alles verandert voor Patience als haar broer uiteindelijk terug komt naar Rosemere.
Een boek met spanning en romantiek in een mooie historische setting. Toch is het op sommige punten erg voorspelbaar en zouden er wat meer historische elementen in kunnen zitten.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029723855
Aantal blz: 336
Prijs: € 19,99

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk