Eigentijdse romans

Lewis, Beverly – Een verre droom

Inhoud:

Lancaster County, 1951. Maggie Esh is eraan gewend dat ze vriendelijk behandeld wordt door de jonge mannen van het Old Order Amish Church-district. Maar ze is ziek en wil niets liever dat ze wat meer is zoals andere meisjes, zodat ze een normaal, gezond leven kan leiden en op een dag kan trouwen. Wanneer er in de omgeving tentsamenkomsten worden georganiseerd, besluit Maggie er een te bezoeken en wat ze daar hoort zeggen door de prediker doet haar alles wat ze gelooft heroverwegen. Durft ze op God te vertrouwen als hoop op een ander leven een verre droom lijkt?

Waardering:

Maggie heeft reuma en heeft erg veel pijn. Dat maakt het voor haar onmogelijk om veel normale klusjes te doen. Ze heeft al heel veel remedies geprobeerd, maar niets hielp.
Ze gaat wel naar de zangavonden, maar vindt zichzelf geen man waard. Ze kan soms amper lopen en sommige jongens laten duidelijk blijken dat ze haar maar niks vinden. Eén jongen heeft wel interesse, maar die wimpelt ze af.
Dan komt er een opwekkingsprediker in de buurt. Een mennonitische nicht van Maggie neemt haar een keer mee. Maggie is onder de indruk en gaat ook zelf de bijbel lezen. Ze bezoekt de tent nogmaals en maakt kennis met de zoon van de prediker, die een wonderbaarlijke genezing heeft meegemaakt na gebed.

Een mooi boek waarin de worstelingen rondom een chronische ziekte goed worden verwoord. Het geloof heeft een grote en mooie plaats.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208674
Aantal blz 288
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment