Eigentijdse romans

Mentink, Dana – Vuur in de jungle

Inhoud:

Nina Truman is zendingsverpleegster in een dorpje in Guatemala, niet ver van de Mexicaanse grens. Met vreugde en toewijding verzorgt ze de allerarmsten. Op die manier kan ze iets betekenen voor het land waaruit ze ooit geadopteerd werd. Op de dag dat ze met verlof gaat, verandert haar leven in een nachtmerrie. Haar bus belandt in een hinderlaag en ze moet vluchten voor strijders die haar om onverklaarbare redenen willen ombrengen. Ze raakt ingesloten tussen een meedogenloze drugsbaron en zijn moordenaars, een corrupte politiechef, en collega’s met bijbedoelingen. Als ze op het spoor komt van een complot dat met haar eigen verleden te maken heeft, blijken ‘vrienden’ net zo gevaarlijk te zijn als vijanden.

Nina’s enige hoop op overleven ligt in handen van Shaw Wilder, een man die met verachting neerkijkt op zendelingen en de God Die zij dienen. Zijn vaardigheid is het begeleiden van een speurhond bij het detecteren van landmijnen, en niet het helpen van een vrouw die hij beschuldigt van de dood van zijn zus. Als de drugsbaron El Escorpion Nina wil vangen, en de lokale politie niet wil helpen, moet Shaw kiezen. Zal hij de jungle in vluchten met een naïeve vrouw die heeft gezworen nooit te zullen doden? Of zal hij zijn kwade neigingen volgen en wegrennen? Dan zullen zij beiden verstrikt raken in een jungle waaruit geen ontsnapping mogelijk is.

Waardering:

Nina Truman voelt zich geroepen tot het zendingswerk. Met hart en ziel neemt ze de taak als zendingsverpleegster op zich.
Op de dag dat Nina met verlof gaat, begint de nachtmerrie. De bus waarin ze zit wordt beschoten. Nina ontsnapt ternauwernood aan de dood dankzij Shaw, de broer van haar overleden vriendin.
Ondanks dat Shaw Nina de dood van zijn zus verwijt, voelt hij zich toch geroepen haar te beschermen.
Want het beschieten van de bus is niet het enige wat Nina mee moet maken. In korte tijd wordt heel haar leven op de kop gezet.
Ze vlucht de jungle in… samen met Shaw.
Het gevaar ligt overal op de loer. Het gevaar van de jungle zelf, degene die hen achtervolgen, en zelf degene waarvan ze denken dat het vrienden zijn blijken onbetrouwbaar.
Tijdens hun reis groeien Shaw en Nina, ondanks alles wat tussen hen instaat, naar elkaar toe.
En zo ontstaat er een spannend boek, gecombineerd met romantiek.
Tot de laatste bladzijde is het plot van het verhaal onduidelijk. Dat maakt dat je het boek lastig aan de kant te leggen is!
Een goed boek, zeker ook door de mooie personen die de schrijfster in Shaw en Nina neer heeft gezet.
Ik kijk uit naar meer van deze schrijfster!

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033126611
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 19.90