Eigentijdse romans

Starns Clark, Mindy – De naaister van de Amish

Inhoud:

Izzy Mueller komt uit een Amish-gezin. Ze is graag op zichzelf en dagdroomt veel. Ze past niet echt binnen het gezin en de gemeenschap. De enige die Izzy door en door kent, is haar beste vriend, Zed Bayer, die in een Mennonieten-gezin is opgegroeid. Maar hij vertrekt naar een hogeschool honderden kilometers verderop, om daar te studeren. En hij heeft totaal niet door dat zij verliefd op hem is.

Izzy werkt als verzorgster, een baan die goed bij haar vriendelijke en zachtaardige karakter past. Ze is ook een naaister met veel talent en zit vaak rustig bij haar patiënten te handwerken, terwijl ze praten over het verleden. Izzy vindt het altijd heerlijk om naar hun verhalen te luisteren, tot ze op een dag een niet zo mooi verhaal over een van haar voorouders te horen krijgt.

Izzy gaat op zoek naar de waarheid achter het verhaal en begint na te denken over haar leven: haar creatieve inslag, haar relaties en haar erfgoed. Ze raakt betrokken bij Zeds familie als ze zijn grootmoeder gaat verzorgen. Kan Izzy iets leren van het verleden en de fouten van anderen? Of moet ze een stap doen in geloof en haar eigen toekomst zeker stellen?

Waardering:

De naaister van de Amish is het vierde en laatste deel van deze serie. Om direct in het verhaal te zitten is het fijn om voorgaande delen ook gelezen te hebben. In dit vierde deel gaat het om Zed en Izzy.
Zed en Izzy zijn goed bevriend. Maar Zed vertrekt naar een een andere staat om daar onderwijs te volgen. Izzy ontdekte vlak voor zijn vertrek haar gevoelens voor hem en doet haar best deze weg te stoppen.
Ondertussen doet ze haar werk als ziekenverzorgster. Ze geniet ervan de oudere mensen gezelschap te houden en samen te praten over vroeger.
Zo stuit ze op dingen waar ze meer van wil weten. Zed is bezig met een film over zijn voorgeslacht en kan de informatie ook goed gebruiken.
Zo komen er dingen aan het licht waar hun families geen weet van hadden.
Opnieuw een leuke mix van een Amish-verhaal met hun zoektocht in de familiegeschiedenis.
Izzy is hierdoor ook veel na gaan denken over haar eigen leven. Als dan blijkt dat Zed ook gevoelens voor haar heeft, vallen de dingen die tussen hen in staan weg. Een mooi afsluitend deel.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512018
Aantal pagina’s: 389
Prijs: € 19.95