Eigentijdse romans

Neale, Michael – De kloof

“De kloof”  is een vervolg op “De rivier”

Inhoud:

De kloof van Michael Neale is een roman die je voor de keuze stelt: leven of dood. Het is een verhaal dat je uitdaagt om dieper lief te hebben, eindeloos te vergeven en te leven voor de dingen die er werkelijk toe doen.
Twee kajakkers in nood worden gered door een man die bij die daad zelf verdronk. Na het ongeluk gaan ze de broers beiden hun eigen weg. Maar waar de een met volle teugen van deze tweede kans geniet en zijn leven wijdt aan mensen gidsen op de Rivier, gaat de andere broer, Billy Fielding, gebukt onder schuld en schaamte. Als Billy in contact komt met Gabriel Clarke, de inmiddels volwassen zoon van de man die zijn leven gaf voor de twee broers, komen de beide mannen opnieuw voor levensgrote keuzes te staan. Keuzes over leven en dood.

Waardering:

Dit boek gaat verder waar “De rivier” stopt. Opnieuw neemt de rivier een grote plaats in met een diepere betekenis. 
Gabriël leert steeds meer over de rivier. Niet alleen in zijn functie als gids, maar ook voor zijn leven. Hij heeft zijn thuis gevonden bij de rivier.
Als hij een bezoek aan zijn moeder brengt, ziet zij de verandering. Hij was een doodsbange jongen en is nu een zelfverzekerde gelukkige jongeman.
Ezra geeft ook in dit boek de nodige wijsheden weg. Hij gelooft met heel zijn hart in de Schepper.
Het boek leest makkelijk, maar heeft veel “diepe bodems”. Er staat erg veel in om over na te denken. Maar er is ook de nodige actie die bij het leven van een wildwatergids hoort.
Opnieuw een bijzondere roman van Michael Neale!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043523653
Aantal blz: 256
Prijs: € 16,99