Historische romans

Wiseman, Ellen Marie – De verdwenen meisjes van Willowbrook

Inhoud:

De verdwenen meisjes van Willowbrook van Ellen Marie Wiseman gaat over de tweeling Sage en Rosemary Winters. Sage en Rosemary lijken ontzettend op elkaar, maar Sage heeft altijd geweten dat er iets met haar zusje aan de hand was, dat ze beschermd moest worden. Nadat Rosemary overleden is aan een longontsteking mist Sage haar verschrikkelijk.
Maar als Sage zestien is ontdekt ze dat haar zusje helemaal niet overleden is. Ze is lang geleden naar de grimmige Willowbrook State School gestuurd, een instelling voor kinderen met een beperking. Sage gaat op onderzoek uit, vastbesloten haar zusje te vinden. Maar als ze eenmaal binnen is blijkt Rosemary spoorloos verdwenen…en denkt iedereen dat zij Rosemary is. Kan ze ooit nog ontsnappen?

Waardering:

Als de 16-jarige Sage Winters er achter komt dat haar tweelingzusje Rosemary helemaal niet is overleden, zoals haar al jaren wordt verteld, maar in Willowbrook woont, besluit ze haar op te halen of in ieder geval te bezoeken. Maar wat loopt alles anders dan ze ooit had kunnen denken. 
Rosemary blijkt te zijn verdwenen en iedereen ziet Sage aan voor aan één-eiige tweelingzus. 
De omstandigheden in Willowbrooke zijn ronduit afschuwelijk, schrijnend en mensonterend. Sage zit hier, met haar volle verstand, vast. De situatie is uitzichtloos want hoe ze ook haar best doet, niemand geloofd haar. En als ze ook maar iets tegenwerkt, volgend er sancties. 
Tot ze concierge Eddie ontmoet. Ze is ze opgelucht als hij wel ziet dat Sage Rosemary niet is. Als concierge heeft Eddie sleutels en hij wil haar helpen ontsnappen. Een dramatische vlucht maar er komt een moment dat Sage buiten de muren van Willowbrooke staat. Maar ook hier lijkt haar leven één grote nachtmerrie.

Ellen Marie Wisseman heeft opnieuw een aangrijpend verhaal geschreven, omweven op het stukje geschiedenis van Willowbrooke. De omstandigheden die ze beschrijft zijn helaas niet verzonnen. Met dit in je achterhoofd grijpt het lezen van dit verhaal je helemaal aan.
Deze roman neemt thriller-achtige vormen aan. Gevangen van begin tot eind lees je dit boek in één ruk uit. Dit tragische verhaal zal je niet snel vergeten! 
Het is knap hoe gedetailleerd de schrijfster heeft geschreven, je ziet het voor je ogen gebeuren. Ook de personages zijn uitgewerkt tot echte mensen. Respect oor deze schrijfstijl! 

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaiek
ISBN: 9789023961437
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 4,99
Uitgave: december 2022