Eigentijdse romans

Woods Fisher, Susanne – De ontdekking

De geheimen van Lancaster County – deel 3. 

Eerder verschenen De beslissing en Onverwacht.

Inhoud:

Na een impulsieve actie ontvlucht Lainey O’Toole haar geboortedorp. Als haar auto het vijftien jaar later vlak bij het dorp begeeft, neemt ze een baantje bij de plaatselijke bakkerij aan, om geld te verdienen voor de reparatie. In de bakkerij ontmoet ze veel oude bekenden. Een van hen is de 14-jarige Bess met wie ze het goed kan vinden. Als Lainey haar geheim aan Bess’ grootmoeder vertelt, besluit deze dat het tijd is om de waarheid te vertellen.

Waardering:

Bess brengt de zomer door bij haar oma. Hoewel ze haar oma eigenlijk nauwelijks kent, heeft ze het goed naar haar zin. Mede ook door Billy, die bij oma werkt. 
Bertha, Bess’ oma, draagt al jaren een geheim met zich mee. Wanneer Lainey door autopech ook in Stoney Ridge strandt, weet ze dat het tijd is om het te vertellen.
Bertha is een vrouw met bijzondere ideeën. Dat maakt het verhaal levendig.
Voor de lezer is al snel duidelijk welke geheimen er worden meegedragen door Bertha en Lainey. Maar het duurt vrij lang voor ze hiermee naar buiten komen.
Opnieuw onderscheidt het verhaal zich van andere Amish-boeken door de minder strakke regels. Hierdoor is het verhaal iets actiever dan de meeste andere.
Het boek is het derde deel van een trilogie maar heel goed zelfstandig te lezen. Personen uit de eerder verschenen delen komen nauwelijks ter sprake in dit boek.

Gegevens:

Uitgeverij: De Groot Goudriaan
ISBN: 9789088652592
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 19.95