Historische romans

Heitzmann, Kristen – Een regenboog in de duisternis

‘Een regenboog in de duisternis’ is het vierde deel in de serie  ‘Het land van de gouden rivieren’. Hiervoor kwamen de delen  ‘Bruid van de bergen‘, ‘De heer uit het zuiden‘, en ‘Een klein geluk‘.

 Inhoud:

‘Een regenboog in de duisternis’ van Kristen Heitzmann gaat verder waar ‘Een klein geluk’ ophield. De onverschrokken Desi Brennan is net moeder geworden… én weduwe. Nadat ze ook de trouwe voorman Holt Crawford heeft ontslagen, staat ze er helemaal alleen voor. Terwijl ze worstelt om deze nieuwe realiteit onder ogen te zien, gaat het leven op de ranch gewoon door. Desi moet zichzelf bij elkaar rapen en verdergaan. Maar Holt legt zich niet zo gemakkelijk bij zijn ontslag neer. Daar is Desi hem te dierbaar voor…

Waardering:

Holt komt precies op de juiste tijd terug naar de Lazy Star Ranch. Maar daar kan hij niet lang blijven. Gemene premiejagers nemen hem mee. Dat laat Desi niet zomaar gebeuren en ze gaat achter hem aan.

Een gevaarlijke reis te paard volgt helemaal naar El Paso, waar Holt geboren is.

Ondertussen onderneemt ook zijn broer Frank de reis om hem te redden, maar hij wordt vergezeld door Desi’s vriendin Nora.

Net zoals in de vorige delen van deze serie zit ook in dit boek veel spanning en romantiek. Met name de personen van Desi en Holt zijn goed uitgewerkt, maar je leest ook meer over de karakters van de jonge Jenny en Elliot. Dit boek leest nog meer als een western, door de reis door gevaarlijk gebied waar het recht geen zeggenschap heeft.

Ik vraag me af wat er in het laatste deel van deze serie nog voor spannends te gebeuren staat. Zal Desi ooit een rustig leven hebben?

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029730945
Aantal blz: 448
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het leesfragment