Spannende boeken

Runcie, James – Sidney Chambers en het probleem van het kwaad

Serie Sidney Chambers, deel 3. Hiervoor verschenen de delen “Sidney Chambers en de schaduw van de dood” en “Sidney Chambers en de gevaren van de nacht”.

Inhoud:

‘Sidney Chambers en het probleem van het kwaad’ van James Runcie is het derde deel van de serie Granchester. De Britse pastoor en amateurdetective Sidney Chambers probeert te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar het blijft nooit lang rustig in Grantchester. Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. Er is dus genoeg te doen voor de pastoor en zijn vriend, inspecteur Geordie Keating. Ondertussen worstelt Sidney met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

Waardering:

Meteen in het eerste hoofdstuk wordt Sidney geconfronteerd met ernstige misdrijven in zijn eigen kring van geestelijken. Het is uiterst belangrijk dat de dader opgespeurd en gestopt wordt, want hij gaat maar door. Hoe kan iemand zoiets doen? Hoe kan het kwaad gestopt worden. Sidney mijmert hierover, ook in het licht van de Tweede Wereldoorlog en de huidige Koude oorlog.
Ook in de andere hoofdstukken helpt Sidney misdrijven oplossen. Zo lijkt een noodlottig ongeval in een rivier tijdens een opname voor een film meer dan een ongeluk.
Daar tussendoor heeft Sidney genoeg aan zijn eigen huwelijk. Hij geniet er erg van, maar moet wennen aan het verantwoorden waar hij heen gaat.
En als kers op de taart komt er ook nog gezinsuitbreiding in huize Chambers. Maar ook dat gaat niet zonder spanning en een gestolen baby.

Weer een beeldend, grappig en spannend boek met genoeg ruimte voor christelijke reflecties van Sidney. Het verbaast me nog steeds hoe anders de boeken zijn dan de tv-serie. De Sidney van de boeken is veel meer predikant.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733564
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:

Lees het leesfragment